2019. December 14. | Szilárda
Előző

Mixed grill...

Következő

Tűzvörös marhahús...

Sügér egészben

Sügér egészben
Hozzávalók:
1 megtisztított és lepikkelyezett egész sügér
Pácléhez:
1 nagyobb szár közönséges édeskömény (a növény vadon terem az útszélen; ha nincs, 1 édesköményhagyma is megteszi)
10 cl pastis
10 ek olívaolaj
só és bors

Elkészítés:
1. Aprítsuk durvára a kömény szárát. Ha édesköményhagymát használunk, öblítsük le, távolítsuk el a külső levelét, majd vágjuk vékony karikákra. Tegyük salátástálba a pastist, az olajat, a köményt, sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze alaposan, és töltsük meg a halat ezzel a masszával. Ezután kenjük rá a maradék páclevet.
2. Szabad levegőn pihentessük 1 óra hosszat, közben minél többször locsolgassuk a halat a páccal.
3. Készítsük elő a barbecue-t, a lángok fölött forrósítsuk fel a grillrácsot, és amikor már jó a parázs, tegyük fölé a halat. Süssük a parázs erősségétől függően 8-10 percig, ajd fordítsuk meg, és folytassuk a sütést újabb 8-10 percig. Ellenőrizzük, hogy a belseje is átsült-e, és azonnal tálaljuk.

Tippek: Ilyen ízletes hal esetében nincs jobb recept, mint a legegyszerűbb: kínáljuk kevés enyhén sózott, olvasztott vajjal elkevert, frissen facsart citromlével.
Előző

Mixed grill...

Következő

Tűzvörös marhahús...

Kövess minket!