2017. Június 28. | Levente, Irén
Előző

Halászpörkölt (Moquece de peixe)...

Következő

Empanadas tacuarembo lense...

Spenótos tortilla

Hozzávaló:

1 evőkanál vaj

1/2 csésze szeletelt póréhagyma

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

10 dkg fagyasztott, darabolt spenót, felengedve, lecsöpögtetve

1 csésze ricotta sajt

½ csésze tejszín

1/2 pohár tejföl

2 csésze reszelt Karaván sajt

10 db kukorica tortilla

2-3 dl enchilada szósz

ízlés szerint csípős chilipor, só, bors

 

Elkészítés:

Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát és a hagymát, pároljuk néhány percig, amíg illatos, de még nem barna. Keverjük hozzá a spenótot, a chiliport,a sót, a borsot és pároljuk körülbelül még 5 percig. Keverjük hozzá a ricotta sajtot, a tejfölt, egy csésze karaván sajtot és ízlés szerint a chilli paprikát. Keverjük jól össze, majd vegyük le a tűzről.

 

Egy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel a tortillák mindkét oldalát, körülbelül 15 másodperc egy-egy darab. Osszuk el a spenótos keveréket, hogy minden torillára jusson. Kenjük meg a masszával a tortillákra, majd tekerjük fel és helyezzük őket egy hőálló tálba. Öntsük rá az enchilada mártást és szórjuk meg a maradék reszelt Karaván sajttal. Süssük  190 C-fokra előmelegített sütőben kb.15-20 percig, amíg a szósz bugyborékoló és a sajt enyhén pirított nem lesz a széleken.

 

Előző

Halászpörkölt (Moquece de peixe)...

Következő

Empanadas tacuarembo lense...

Kövess minket!