2017. Augusztus 22. | Menyhért, Mirjam
Előző

Zöldfűszeres báránycomb...

Következő

Halászpörkölt (Moquece de peixe)...

Quacamole

Hozzávalók:

2 puha avokádó

2 közepes paradicsom kimagozva, héja lehúzva, apróra kockázva

2 gerezd fokhagyma, összenyomva

½ közepes méretű lilahagyma, apróra kockázva

1 egész lime leve

ízlés szerint só, bors

 

Elkészítés:

Az avokádókat félbevágjuk, magját kivesszük. A húsát kikanalazzuk és villával összenyomjuk. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a lime levét, hozzáadjuk a fokhagymát, a lilahagymát és a paradicsomot. Lazán összekeverjük. Még lágyabb, kenhetőbb lesz, ha teszünk bele egy evőkanál tejfölt. Aki szereti a húst, az felcsíkozott, hideg sült csirkemellet is tehet bele.

 

Kínálás: kis tálkákba helyezve, tortilla csipsszel, vagy burritóba töltve, esetleg pirítósra kenve.

Előző

Zöldfűszeres báránycomb...

Következő

Halászpörkölt (Moquece de peixe)...

Kövess minket!