2024. Április 20. | Tivadar
Előző

Ceviche...

Következő

Marha steak korianderes-mandulás pestov...

Grillezett szűzpecsenye

Hozzávalók (4 főre):

80 dkg szűzpecsenye

bors

olaj

fokhagyma

mustár

 

A körethez:

8 cső kukorica (személyeként 2 db)

Elkészítés:

A kukoricát megtisztítjuk, és sós vízben megfőzzük. Sütés előtt néhány nappal pácoljuk be a húst. Szeleteljük fel kb. 3 cm vastagra, hártyázzuk le, majd szórjuk be borssal és helyezzük egy edénybe. Öntsük fel olajjal. Aki szereti a jobban fűszerezett ízeket, az bekenheti a húst fokhagymával és mustárral is, bár ez a fajta hús olyan zamatos, hogy nem igényli az erősebb fűszerezést. Felhasználásig helyezzük a hűtőbe. Elkészítéskor kezdjük azzal, hogy a hússzeletekről csepegtetessük le az olajat, kaparjuk le a fokhagymát és a mustárt (nehogy sütés közben ráégjen). Forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a húst, ízlés szerint sózzuk, majd mindkét oldalát süssük kb. 3-3 percig. Ez kb. médiumnak felel meg. Fontos, hogy egy kéreg süljön a húsra, miáltal a húsnedvek nem szivárognak ki, s így a steak nem szárad ki.

Előző

Ceviche...

Következő

Marha steak korianderes-mandulás pestov...

Kövess minket!