2017. Október 21. | Orsolya
Előző

Empanadas tacuarembo lense...

Következő

Argentin töltött hús...

Fajitas

Hozzávalók (6 személyre):

1,5 kg marhahús (bélszín vagy hátszín) 
páclé:

3 rész citromlé 
1 rész triple sec 
2 rész tequila

köret: 

450 gr tejföl 
2 db avokádó, felszeletelve 

1 nagyobb charlotte hagyma, felszeletelve
6 nagyobb szem paradicsom, feldarabolva 
4-5 db paprika (chilli és/vagy különböző színű kaliforniai paprika)
guacomople és salsa ízlés szerint (mindkettőt házilag is elkészíthetjük)
friss tortilla 

 

Elkészítés:

A marhahúst csíkokra vágjuk. Összekeverjük a páclét egy nagyobb tálban és belehelyezzük a húst. Betesszük a hűtőbe, ha lehet egy éjszakára, hogy jól összeérjenek az ízek, de ha erre nincs mód, akkor is legalább 2-3 órára. Sütés előtt kb. egy órával vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Csurgassuk le róla a páclét és grillen vagy serpenyőben süssük meg. Helyezzük a hús csíkokat a tortillára, tegyünk hozzá ízlés szerint a köretből és felcsavarva máris fogyaszthatjuk. Kínálhatjuk úgy is, hogy a tortilla mellé helyezzük a salsát. Lehet előétel, de főételként is fogyaszthatjuk a tortilla elhagyásával, mazsolás rizs körettel.

Előző

Empanadas tacuarembo lense...

Következő

Argentin töltött hús...

Kövess minket!