2017. Szeptember 20. | Friderika
Előző

Spenótos tortilla...

Következő

Fajitas...

Empanadas tacuarembo lense

Hozzávalók:

A tésztához

1kg főtt burgonya
1 db tojássárgája
liszt a massza összegyúrásához

1-2 dl olaj a sütéshez

A töltelékhez

50 dkg darált hús

4 tojás

2 db közepes méretű hagyma

5 dkg olajbogyó

2 ek. pirospaprika

2 ek.liszt

ízlés szerint só, bors

 

Elkészítés:

Készítsük el a tölteléket. Vágjuk egészen apróra a vöröshagymát. Pároljuk meg és adjuk hozzá a húst, majd a lisztet, a pirospaprikát, amazsolát és az olajbogyót. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 4-5 percig pároljuk együtt. Tegyük félre és készítsük el a tésztát. Tisztítsuk meg a héjától a főtt burgonyát, törjük össze, adjuk hozzá a tojássárgáját és annyi lisztet, hogy egy masszát (tésztát) kapjunk. A tésztát nyújtsuk ki és tenyérnyi nagyságú köröket vágunk ki belőle. Helyezzük a körök közepébe a tölteléket, hajtsuk félbe és a szélét víz segítségével ragasszuk össze, majd süssük ki olajban.

Tipp: Aki kevesebb időt szeretne a konyhában eltölteni, az használhat fagyasztott leveles tésztát.

 

 

Előző

Spenótos tortilla...

Következő

Fajitas...

Kövess minket!