2019. December 10. | Judit
Előző

Argentin töltött hús...

Következő

Grillezett szűzpecsenye...

Ceviche

Hozzávalók (10 főre, kb.50 darab):

60 dkg lebőrözött fehér húsú halfilé

1 db nagyobb kockára vágott, kimagozott paradicsom

1 ek. apróra vágott zöld chilipaprika

1 ek. apróra vágott piros chilipaprika

1 db közepes méretű  lilahagyma, apróra szeletelve

2 ek. friss petrezselyem, apróra vágva

¾ dl zöldcitromlé

 

Elkészítés:

Filézzük ki a halat és vágjuk apró darabokra. Helyezzük egy lapos üvegtálba, öntsük rá a zöldcitromlét, fedjük le és egy éjszakára helyezzük a hűtőbe. Fogyasztás előtt keverjük össze a hagymát, a chilipaprikákat, a paradicsomot és a petrezselymet a hallal.  Helyezzük a tálaló tálra, tegyünk mellé koktéltűket és máris kínálhatjuk. Fogyaszthatjuk pirítóssal, salátaágyra helyezett sült édesburgonyával vagy főtt kukoricával.

Előző

Argentin töltött hús...

Következő

Grillezett szűzpecsenye...

Kövess minket!