2017. Augusztus 17. | Jácint
Előző

Fajitas...

Következő

Ceviche...

Argentin töltött hús

Hozzávalók:

1,25 kg marhahús, (5 hatalmas szelet)

30 dkg tejben beáztatott zsemlemorzsa
4 tojás
4 ek. apróra vágott petrezselyem
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 tk. őrölt piros paprika
10 dkg reszelt parmezán sajt
1 hosszában csíkokra vágott sárgarépa 
3 sült paprika
5 kemény tojás

ízlés szerint só, bors

 

Elkészítés:

A sovány marhahússzeletet sóval, borssal fűszerezzük. A töltelékhez keverjük habosra a tojást, majd adjuk hozzá a beáztatott zsemlemorzsát, a sajtot, a petrezselymet, a fokhagymát, a piros paprikát. Ízesítsük sóval, borssal, majd dolgozzuk jól össze. Terítsük ki a hússzeleteket, helyezzük rá a masszát, majd a sárgarépacsíkokat. Helyezzük a hús egyik keskenyebb végébe a sült paprikát, majd arra egy kemény tojást. Göngyöljük fel óvatosan a húst és tekerjük körbe cérnával. Végezzük el ezt mind az 5 szelet hússal. Ezt követően burkoljuk be a húsokat egy hőálló fóliába és forró vízben főzzük kb. három órán keresztül. Amikor kivettük a vízből a húsokra helyezzünk rá súlyt, és így tegyük 24 órára a hűtőbe. Fogyasztás előtt szeleteljük fel. Kínáljuk friss zöldsalátával.

Előző

Fajitas...

Következő

Ceviche...

Kövess minket!