2020. Július 09. | Lukrécia
Előző

Újabb világmárka Budapesten...

Következő

EQ Nagykövetek...

Resonáre

Evelin Fink  2020-as kollekcióját, amely a Resonáre nevet kapta, a katalán építész Antoni Gaudí munkássága inspirálta.

 

Az új kollekció darabjai a korábbiaknál is merészebbek, így méltó folytonosságot mutat az előző évek munkáival.  A divattervezőre jellemző – már-már védjegyévé vált –  a szélsőségek fúziója, mind az anyaghasználat, mind a formavilág terén. A kollekció vezérfonala a katalán építész forma és színvilágnak tükröződése a felhasznált printelt anyagokban, a sziluettekben és a létrejött formákban.

Az anyagok használatát tekintve a tervező most sem hazudtolta meg önmagát, hiszen ebben a kollekcióban is spanyol juhnappa bőrt, olasz hernyóselymet, hernyóselyem szatént és cuprot használt.

 

Szándékosan kézzel rajzolta meg az anyag nyomtatásához szükséges grafikát. Fontosnak érezte, hogy valami új szülessen, benne legyen a kézimunka egyedisége és minden apró részletében ott legyen a kézjegye, így az általa újra álmodott, kézzel rajzolt mozaik minta a selyemalapanyagokon hol finomabban, hol markánsabban rezonál.

 

A lézervágott bőrmotívum szegecseléssel való kapcsolódását a Sagrada Familia mennyezetét díszítő elemek inspirálták, a 3D nyomtatással létrehozott ornamentika Gaudi Casa Batlo egyik égbetörő torony csúcsdíszének a visszhangja.

 

A kollekció színeit tekintve a kékeket és a pinket kombinálta a csedár sárga extravagánsabb árnyalatával.

 

Előző

Újabb világmárka Budapesten...

Következő

EQ Nagykövetek...

Kövess minket!