2020. Július 05. | Emese, Sarolta
Előző

Fördős Zé a gyerekekért főzött...

Következő

Váljon természetessé a sportolás...

Címketerv nyertesek

A 11. GRAPHIFEST nyitó rendezvényének keretében Debreczeni Mónika, a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet birtokigazgatója átadta a 14. Bogyólé Pályázatának díjait. A Bogyólé művészi borcímkepályázat mögött közel másfél évtized áll. A Vylyan Pincészet még tanuló és végzett grafikusok (30 éves korig) között a szakegyetemek bevonásával írja ki minden évben pályázatát. 10 egyetemi közösség 170 pályázójának 220 címketerve között válogatott a szakegyetemek által delegált zsűri. A közönség is kiválaszthatta kedvencét a Vylyan közösségi oldalán, ahol összesen 18.638 lájkot és 1.455 megosztást kaptak a pályaművek.

 

A Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet a Bogyólé márkáján keresztül közel másfél évtizede támogatja a legfrissebb bor és a legújabb művészeti áramlatok nagy találkozását, ezzel a legfiatalabb grafikusművészeket is. „A tervezőgrafikus pályázóknak az volt a feladatuk, hogy megleljék az újbor frissességéhez és gyümölcsös, üde jellegéhez a legjobban illeszkedő hangulatot és képi világot.” – hangsúlyozta Debreczeni Mónika birtokigazgató, a Bogyólé pályázat mentora.

 

A nyertes címketerv 25.000 idei Bogyólé palackról köszön vissza. A fiatal grafikus generációknak 14 éve lehetőséget adó megmérettetésen egy alkotó több címke tervvel is pályázhatott. A szakmai zsűri az első és harmadik helyezést egyazon fiatal grafikusnak, Csiby-Gindele Botondnak, az egri Eszterházy Károly Egyetem tervezőgrafikus-hallgatójának ítélte. A nyertes 200.000 forint alkotói díjban részesült és 24 palack Vylyan Bogyólét is átvehetett. A díjak mellett a dicsőség sem maradt el, hiszen a nyertes munkája és a képző intézmény neve visszaköszön huszonötezer Vylyan Bogyólé palackon!

 

A második legjobb címketervet Boda Anna Stefánia címketerve, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar hallgatójának munkáját dicséri.

 

A Zsüd Grafika tervezőpárosa, Kincses Endre és Sámson Péter, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának grafikus hallgatóinak alkotása nyerte el a közönség tetszését.

Előző

Fördős Zé a gyerekekért főzött...

Következő

Váljon természetessé a sportolás...

Kövess minket!