2018. Július 18. | Frigyes
Előző

Emlék-est Kaszás Attila tiszteletére...

Következő

Európa-napi futás...

10 éves a Vámpírok bálja

A PS Produkció – Simon Edit producer, valamint Póka Júlia ügyvéd, és férje Erkel László Kentaur, díszlet- és jelmeztervező – által létrehozott előadás sikere vitathatatlan.

 

A produkció elsőként hirdetett valóban nyílt szereplőválogatást, melyen 700 jelentkezőből a vezetőrendező Roman Polanski közvetlen munkatársa, Cornelius Baltus rendező és Dennis Callahan amerikai koreográfus vezetésével, a szerepekre legalkalmasabb művészeket választották ki. A szereplők kiválasztásánál nem volt szempont a korábban megszerzett hírnév, kizárólag a produktum és a tehetség alapján válogattak. Mostanra komoly szakmai elismerésnek könyvelhető el, hogy a budapesti Vámpírok bálja társulatából 27 pályakezdő művész kapott külföldi szerződést a produkcióban nyújtott teljesítménye alapján és alig van Magyarországon olyan színház, ahol ne bukkanna fel egy-egy szereplő a Vámpírok báljából.

 

A társulatot a kezdetek óta a szeretet és a jókedv jellemzi, az utolsó előadások után minden közreműködő már a következő szériát várja. A családias légkörben barátságok és házastársi kapcsolatok is kialakultak az évek során. Nagy népszerűségnek örvend a közönség körében az előadások köré szervezett kulisszajárások és a dedikálással egybekötött éjszakai vámpírtalálkozók szervezése.

 

Tíz év alatt rengeteg rendhagyó kezdeményezéssel, akcióval szőtte szorosabbá kapcsolatát a produkció nagyszámú rajongótáborával. Többek közt a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben országos váradást szerveztek, egy budapesti luxusszállodában a mai napig népszerű és egyedülálló vámpírlakosztályokat nyitottak és örökbe fogadták Bendegúzt, a Fővárosi Állat- és Növénykert növényevő denevérét.

 

Ennek jegyében zajlott a 10 éves jubileumot beharangozó sajtótájékoztató is, ahol az alkotók vért adtak, Bendegúz pedig békésen aludt.

 

Annak, aki még nem látta az előadást az megnézheti: 2017. június 1-tól 7-ig és október 25-től 29-ig, a 10 éves jubileumi előadást június 5-én tartja a társulat, ezt követően június 6-án az előadás után éjszakai vámpírtalálkozó keretében a produkció összes szereplőjével találkozhat a közönség.  
Fotó: Sárközy Marianna

Előző

Emlék-est Kaszás Attila tiszteletére...

Következő

Európa-napi futás...

Kövess minket!