2019. Március 24. | Gábor, Karina
Előző

Családi Opel sallangok nélkül...

Következő

Korszakváltók...

Tévé- és mozisztár négykerekűek

Legyen szó CNN-sorozatról vagy hollywoodi szuperprodukcióról, az autók kivívják maguknak a sztárszerepet: reflektorfényben a Lexus és a Ford.

 

A CNN tévé társaság Style szerkesztőségi sorozata, a ‘Masters of Experience’azt a szakértelmet, mesterségbeli tudást és kifinomultságot kutatja, ami különleges élményeket teremt – vagyis azokat a pilléreket, melyekre például a valódi életmód márkává váló Lexus DNS-e is épül. A sorozatban szereplő Lexus a filozófiája szerint lebilincselő élményeket szeretne nyújtani, miközben az Omotenashi jegyében a funkcióból érzelmet, a teljesítményből szenvedélyt és a technológiából képzelőerőt hoz létre. A Lexus-ügyfélélmény középpontjában az Omotenashi alapelve áll: azaz előre látni az emberek igényeit, még mielőtt azok megfogalmazódnának.

 

A CNN hat videóból és nyolc multimédiás produkcióból álló sorozatában egyebek mellett szerepel egy beszámoló a három Michelin-csillagos svéd étteremben, a Fävikenben felszolgált 32 fogásos kóstolóról, valamint egy utazásról a japán Hétcsillagos Vonaton. Ezek a tudósítások azt vizsgálják, hogy az igényes, globális ügyfélkör hogyan törekszik új élményeket megtapasztalni és kiterjeszteni képzelőereje határait.

 

A Pioneering Spirits részben jelennek meg a CNN saját stúdiójában készített interaktív tartalmak. Itt olyan emberekről szóló beszámolók találhatók, akik valami kimagaslót alkotnak műfajukban – legyen szó akár az új Lexus LS-ben felhasznált, 300 éves Takumi-hagyományon alapuló kézműves kiriko üvegről, akár az újfajta audio-környezetet létrehozó képzelet gazdag technológiákig.

 

A filmtörténet egyik leghíresebb autós jelenete majdnem 10 percen át tart a Warner Bros. „Bullitt”, magyarul San Francisco-i zsaru című filmjében, amikor Steve McQueen egy 1968-as Mustang GT kupéval üldöz két bérgyilkost San Francisco utcáin. A legendás film bemutatójának 50. évfordulójára készült el a különleges Ford Mustang Bullitt, ami a közelmúltban zárult Genfi Autószalonon lépett először az európai közönség elé.

A Mustang Bullitt modellt a Ford 5,0 literes V8-asa hajtja, a Shadow Black vagy klasszikus Dark Highland Green fényezésekkel megrendelhető jármű 19 colos keréktárcsákon gördül, amelyek mögött vörösre festett Brembo féknyergek láthatók, a kör alakú tanksapkát pedig ugyanolyan logó díszíti, mint a mozifilmben.

 

Az utastér meghatározó elemei a 12 colos, digitális LCD műszeregység és a Recaro sportülések. Az ülések, a középkonzol és a műszerfal-panel burkolatának varrásai ugyanolyan színűek, mint a karosszéria fényezése, és a műszerfal utasoldali részén a szokásos Mustang-embléma helyett a Bullitt változatba egy egyedi sorszámozással ellátott plakett kerül.

 

Az új Ford Mustang Bullittban alapfelszereltségként jelenik meg a Ford új fordulatszám-szabályozó technológiája, ami a simább visszakapcsolások mellett az erőteljes 5,0 literes V8-as „felhördülését” is biztosítja; és ha már a hanghatásoknál tartunk, ne feledkezzünk meg a prémium minőségű B&O PLAY audiorendszerről sem, aminek 1000 wattos teljesítményét 12 hangszóró sugározza.

 

Az új Mustang Bullitt európai bemutatóját Steve McQueen két unokája, Chase és Madison, valamint édesapjuk, Chad McQueen is támogatta, akik leforgatták saját autós üldözési jelenetüket a Genfet körülölelő Svájci Alpok szerpentinjein – vagyis pontosan ott, ahol a „Bullitt” című film híres száguldását felvették.

Tóth Gábor Ákos

Előző

Családi Opel sallangok nélkül...

Következő

Korszakváltók...

Kövess minket!