2019. Február 19. | Zsuzsanna

Q Inspiration: relaxáció és kényelem

 

Az Infiniti 2021-től új járműveket vezet be elektromos motorokkal - jelentette be a Nissan a Detroiti Autószalonon.

 

A detroiti nemzetközi autószalonon mutatta be az Infiniti új formanyelvének első megtestesülését, a Q Inspiration koncepció autót. 

 

A modell jelzi, hogy egy innovatív hajtáslánc, a autonóm hajtástechnológiák következő szintje és az utasközpontú belső tér újszerű kialakítása miként tudja magasabb szintre emelni a vezetés élményét a klasszikus szedán szegmensben.

 

A koncepció ugyanis klasszikus szedánformákat kínál kupé-szerű arányokkal és hosszúkás sziluettekkel. Az eredmény egy tiszta és egyszerű - mégis erőteljes – megjelenés.

Több technológiai újdonságot is kínál a Q Inspiration.  VC-Turbo erőforrása folyamatosan változtatható kompressziójával igazi világújdonság, kombinálja egy V6-os benzines motor erejét és egy négy hengeres dízel nyomatékát és hatékonyságát. Azaz optimális erőfelhasználást ígér a fejlesztés a fogyasztás hatékonyságának növelése és a károsanyag-kibocsájtás csökkentése mellett.

 

Az új ProPILOT önvezető funkció stresszmentessé teszi a vezetést, mentesíti a vezetőt váratlan vezetési szituációktól. Azáltal, hogy a rendszer “másodpilótaként” működik,  meghagyja a lehetőséget, hogy maximálisan kontroll alatt tartsuk autónkat. A beltérben az új ember-gép felület középpontjában a relaxáció és a kényelem áll, így a rendszer minden utasnak külön meditációs-regenerációs módot kínál, miküzben folyamatosan felügyeli használóinak biometriai adatait.

 

A huszonnyolc éves márka történetének újabb mérföldkövének számító Q Inspiration tanulmányautó bemutatása mellett mást is ünnepelt az Infiniti: 2017-ben újabb értékesítési rekordot döntött meg a márka, globálisan mintegy 7%-al növekedett az értékesítés az előző évhez képest (tavaly 246 492 darab új Infiniti talált gazdára). A sikeres tendedencia 8 éve tart, a darabszámok folyamatosan emelkednek - köszönhetőn a 2017-ben bemutatott Q60 kupénak, a méltán népszerű Q30/QX30 crossovereknek és a szedán kategóriában zászlóshajónak számító Q50-nek.

 

A gyártó Detroitban jelezte azt is, hogy 2018-ban bemutatkozik a teljesen új QX50 közepes méretű crossover, amely 2019 első negyedévében kerül értékesítésre, benne a világ első változtatható kompressziójú belső égésű motorjával.

 

Az Infiniti 2021-től új járműveket vezet be elektromos motorokkal - jelentette be Hiroto Saikawa, a Nissan vezérigazgatója a Detroiti Autószalonon. Az ügyfelek hasonlóan gyönyörű járműveket várhatnak, mint például a Detroitban bemutatott Q Inspiration tanulmányautó, amely megnyerte az idei autókiállítás EyesOn Design több díját is. A fejlesztések révén teljesen új szintre emelik az elektromos vezetési élményt.

 

Az Infiniti, mint a a Nissan prémium márkája, tisztán elektromos és e-POWER járművek kombinációját fogja kínálni. Az Infiniti saját e-POWER technológiája egy kis benzinmotort tartalmaz, amely feltölti a nagy kapacitású akkumulátort, így nincs szükség külső elektromos töltőforrásra. Biztosítja a hagyományos tankolás kényelmét, miközben azt a vezetési élményt nyújtja, amit egy tisztán elektromos jármű. A hangsúlyt az alacsony károsanyag-kibocsátással járó technológiára helyezve az Infiniti a globális értékesítésének több mint felét elektromos járműveitől várja 2025-re.

 

Az Infinitiről:

A mintegy 50 országban jelen levő Infiniti Motor Company Ltd. központja Hong Kong-ban található. Az Infiniti márka 1989-ben jelent meg először. Az Infiniti prémiumkategóriás járműveinek gyártása jelenleg Japánban,  az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Kínában történik.

Tóth Gábor Ákos

Kövess minket!