2020. Augusztus 10. | Lőrinc

Oldtimer Show 2019’

A szervezők vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek: 100 évnél is idősebb motorok és fakerekű autók sokasága, traktorok, harckocsik, buszok, teherautók és gőzmozdonyok. 500db válogatott veterán jármű kerül bemutatásra, minden járműtípusból csak 1-1 példány. A kiállított járművek között igen ritka és értékes járművek is bemutatásra kerülnek, de nem fognak hiányozni a KGST és az USA gyártmányok sem. A kiállított járművek mellett gyönyörű lányok fognak modellt állni a fotózáshoz, korabeli ruhákban.

 

Az Oldtimer Show nem csupán kiállítás, hanem olyan családi program, ami számos kiegészítő programjával egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A rendezvény teljes területe 10 hektár. A Vasúttörténeti Parkot és a hozzá kapcsolt Víztorony Parkot egy hétvégére telerakjuk látványossággal.

 

A fő látványosság az Orient és a West mozdony körfűtőházakban elhelyezett veterán autók és motorok kiállítása. A kiállításra beválogatott járművek között 2019-ben az eddiginél is nagyobb számban fognak szerepelni külföldi gyűjtők és klubok oldtimer járművei. Igazán értékes és rendkívül különleges oldtimer autókból sokat mutatnak be..

 

Az Oldtimer Show-n kiállított veterán járművek rangos oldtimer szépségversenyen vetélkednek a 33db látványos díjért, a „szelep kupa”-ért. A díjakat szakmai zsűri fogja odaítélni. A látogatók számára a fotózás és a videó készítés engedélyezett, magán célú felhasználásra.

 

A külső területeken a nagyobb járművek kerülnek kiállításra: teherautók, buszok, harckocsik és egyéb katonai járművek, traktorok és stabil motorok. 2019-es újdonság a nagy USA vasak kiállítása, a 3 napos „ACCH Találkozó” keretében. A szabadtéri részen elhelyezett járművek interaktív módon kerülnek bemutatásra: a traktorokat és a stabil motorokat indítgatják az öreg szakik, a buszokra fel lehet menni megnézni belülről, illetve a harckocsikra fel lehet mászni a járműparancsnok engedélyével.

 

A Víztorony Parkban naponta változó kiállítási anyaggal találkozhatnak a látogatók, ugyanis ezen a részen kerül megrendezésre az „Oldtimer Találkozó” is. Ez lesz az oldtimer szabadtéri kiállítás, ahol az előre regisztrált oldtimer autókat fogjuk elhelyezni. Fontos tudnivaló ezen a találkozón résztvevő oldtimer autó tulajdonosok számára, hogy csak délelőtt 11:00-ig lehet a területre beállni (szombaton és vasárnap).

 

A tinédzser korosztály számára egy elkülönített részen a Víztorony Parkban, látványos tuning és sportautó kiállítást rendezünk be. Lesznek itt retro tuning autók és custom autók is kiállítva.

 

A gyerekekre sok-sok díjmentesen használható játék vár: népi játszótér 40 játékkal, állatsimogatók, légvár és légcsúszda, íjászat, arcfestés, kézműves foglalkozás, kovácsműhely, játszótér. A gyerekek egész nap játszhatnak, amíg erővel bírják. A látogatók több kiállítást nézhetnek meg és sok kiegészítő programon vehetnek részt, pl. a Vasútt. Park kiállításai: gőzmozdony kiállítás, vasúti kocsi kiállítás, terepasztal és vasútmodell kiállítás, valamint díjmentesen kipróbálhatják a mozdonyforgatózást. Az Oldtimer Show hétvégéjére a park interaktív programjai mind életre kelnek: kerti vasút, lóvasút, sínautók, hajtányok és egy igazi gőzmozdony. (a vasutas interaktív programokra külön jegyet kell váltani)

 

A felnőttek számára is lesz bőven kiegészítő program. Lesz ismét Kalandjárók Kiállítás, ahol lakókocsik és egyéb szabadidő járművek lesznek kiállítva. A hagyományőrzésről szól a „Gasztro utca” és a „Kézműves vásár”. A Víztorony Parkban felépített „Tájház Múzeum”-ba betérve meg lehet kóstolni a világhírű Csabai Kolbászt! Az áprilisi Oldtimer Show-n az októberi „Disznótoros Kolbászfesztivál” kiváló vendéglátósai fogják a melegkonyhás ételeket készíteni.

 

A rendezvény mögötti területen (vasútvonal mellett) nagy befogadóképességű ingyenes parkoló várja az érkezőket, ahová a parkolást irányító rendészek utasítása szerint lehet beparkolni.  A Vasúttörténeti Parkot vasúton is meg lehet közelíteni: Esztergomi vonal „Vasútmúzeum” megálló. A Vasútt. Parkba kerékpárral is lehet érkezni. A Tatai úton végig kerékpárút vezet. A kerékpárokat kerékpártárolóban lehet elhelyezni a P1 parkolóban. Ugyanitt motorkerékpár parkolót van.    

Helyszín és időpont: Vasúttörténeti Park, 2019. április 5-7.

Kövess minket!