2019. Január 17. | Antal, Antónia
Előző

Felvillanyozták az ikonikus britet...

Következő

Németek taroltak New Yorkban...

Oldtimer Show 2018’

Az Oldtimer Show szervezői vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek: 100 évnél is idősebb motorok és fakerekű autók sokasága, traktorok, harckocsik, buszok, teherautók és gőzmozdonyok. 500db válogatott veterán jármű kerül bemutatásra, minden típusból csak 1-1 példány. A kiállított járművek között igen ritka és értékes járművek is bemutatásra kerülnek, de nem fognak hiányozni a KGST és az USA gyártmányok sem.

 

A kiállításon veterán autók és motorok, teherautók és buszok, katonai járművek, traktorok és stabil motorok, valamint gőzmozdonyok és oldtimer vasúti kocsik kerülnek bemutatásra. (te is jelentkezhetsz kiállítónak, ha szép veterén járművel rendelkezel) Az Oldtimer Show nem csupán kiállítás, hanem olyan családi program, ami számos kiegészítő programmal nyújt egész napos kikapcsolódást minden korosztály számára.

 

A fő látványosság az Orient és a West mozdony körfűtőházakban elhelyezett veterán autók és motorok. A kiállítási anyagról tudni kell, hogy a szervezők egy éves előkészítő munkával válogatják össze a járműveket. A kiállításra beválogatott járművek között egyre nagyobb számban szerepelnek külföldi gyűjtők és klubok oldtimer autói és motorjai. Az Oldtimer Show-n minden járműtípusból csak egyet mutatunk be, a fellelhető legszebb példányt. Minden évben más kiállítási anyagot mutatunk be, olyanokat, amik más rendezvényeken a közelmúltban nem voltak láthatók.

 

Az Oldtimer Show Magyarországon egyedülálló látványosságokkal szolgál: 100 évesnél idősebb autók és motorok sokasága. A legszebb autók mellett korabeli ruhákba öltözött lányok örömmel állnak majd modellt az emlékfotók elkészítéséhez. Az Oldtimer Show-n kiállított veterán járművek rangos oldtimer szépségversenyen vetélkednek a látványos díjakért. A látogatók számára a fotózás és a videó készítés engedélyezett, magán célú felhasználásra.

 

A külső területeken a nagyobb járművek kerülnek kiállításra: USA autók, teherautók, buszok, harckocsik és egyéb katonai járművek, traktorok és stabil motorok. A szabadtéri részen elhelyezett járművek interaktív módon kerülnek bemutatásra: a traktorokat és a stabil motorokat indítgatják az öreg szakik, a buszokra fel lehet menni, megnézni belülről, illetve a harckocsikra is fel lehet mászni a parancsnok vezetésével. A Víztorony Parkban naponta változó kiállítási anyaggal találkozhatnak a látogatók, ugyanis ezen a részen kerül megrendezésre az „Oldtimer Találkozó”.

 

Ezen a szabadtéri kiállításon az előre regisztrált veterán autók, valamint retro tuning autók és custom autók is láthatók lesznek a szabadtéri részen. A gyerekekre számos díjmentesen használható játék vár: népi játszótér 40 játékkal, állatsimogatók, légvár és légcsúszda, íjászat, arcfestés, kézműves foglalkozás, kovácsműhely, játszótér.

 

Kísérő programok is várják a kiállításra látogatókat,  pl. a Vasútt. Park kiállításai: gőzmozdony kiállítás, vasúti kocsi kiállítás, terepasztal és vasútmodell kiállítás, valamint díjmentesen kipróbálhatják a mozdonyforgatózást. Az Oldtimer Show hétvégéjére a park interaktív programjai is életre kelnek: kerti vasút, lóvasút, sínautók, hajtányok és egy igazi gőzmozdony. (az interaktív programokra külön jegyet kell váltani)

A felnőttek számára is lesz bőven kiegészítő program. Lesz ismét Kalandjárók Kiállítás, ahol lakókocsik és egyéb szabadidő járművek lesznek kiállítva. A hagyományőrzésről szól a „Gasztro utca”és a „Kézműves vásár”.

 

Az Oldtimer Show teljes nyitvatartási idejében Fesztiválbuszok szállítják a látogatókat a Nuyugati-Pu. és a Vasútt. Park között. (felszállás a Váci úti BKK buszmegállóban, a Westend bejárata előtt)

 

Helyszín és időpont: Magyar Vasúttörténeti Park, 2018. április 13-15.

Előző

Felvillanyozták az ikonikus britet...

Következő

Németek taroltak New Yorkban...

Kövess minket!