2019. Január 17. | Antal, Antónia
Előző

Oldtimer Show 2018’...

Következő

Családi Opel sallangok nélkül...

Németek taroltak New Yorkban

A szakmai zsűri a „világ luxusautójának” és a „világ legjobb nagyteljesítményű autójának” szóló elismeréseket két német prémium márkának ítélte oda a New York-i Autószalonon.

 

Az Audi A8 lett 2018-ban a „Világ Luxusautója”, amivel a négykarikás márka zászlóshajója ismét igazolta, hogy „a haladás technikájának” megtestesítője. A díjátadóra a New York-i Autószalon keretében került sor a közelmúltban. A zsűri az érzelmekben gazdag vonzerő mellett a bennülők kényelmét és biztonságát, illetve a környezetvédelmi szempontokat, a menetteljesítményeket, a piaci relevanciát és az ár/érték-arányt. A végső szavazáson az Audi A8 végül két vetélytársával szemben győzedelmeskedett, a márka immár kilencedik „World Car Awards” diadalát aratva.

 

 „Az új Audi A8 újszerű, érintéses kezelési rendszerével, következetes és széleskörű elektronizálásával, illetve a magas fokon automatizált vezetés műszaki feltételeivel igyekszik magasabbra emelni a mércét az autógyártásban” - emelte ki Peter Mertens, az Audi igazgatótanácsának műszaki fejlesztésért felelős tagja a díjátadón.

Igényes anyagválasztása és már-már manufaktúra-szintű kidolgozása mellett olyan különlegességek jellemzik, mint az Audi lézervilágításával kiegészített HD Matrix LED fényszórók, a dinamikus összkerék kormányzás vagy éppen a talpmasszázs-funkciót is tartalmazó hátsó nyugágyülés-csomag.

 

A világ legjobb autóit díjazó „World Car of the Year” szervezet a 2018-as legjobb nagyteljesítményű autók kategóriájának győztesét megillető „World Performance Car” serleget idén a BMW M5-nek ítélte (más kategóriákban a bajor gyártó az elmúlt évek folyamán eddig hétszer nyert). A legjobb nagyteljesítményű autók kategóriájában idén összesen tizenegy négykerekű állt rajthoz. A kiválasztást és a végső szavazást a fentebb már említett nemzetközi zsűri végezte, amelyben 24 ország vezető autós szakmagazinjainak 82 újságírója foglalt helyet.

 

A BMW M5 hatodik modellgenerációjának meghajtásáról a legkorszerűbb M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, 4.4 liter hengerűrtartalmú, duplaturbós V8-as benzinmotor gondoskodik, amelynek maximális teljesítménye 600 lóerő. Az ötszemélyes élsportoló gyorsulási adatai önmagukért beszélnek: az új BMW M5 álló helyzetből 3,4 másodperc alatt sprintel fel 100 km/órás sebességre, de a 200 km/órához is csupán 11,1 másodpercre van szüksége. Érdekesség, hogy egy márkaspecifikus technikai innováció, az M xDrive intelligens összkerékhajtás is az új BMW M5 sportlimuzinban ünnepelte világpremierjét.

Tóth Gábor Ákos

 

Előző

Oldtimer Show 2018’...

Következő

Családi Opel sallangok nélkül...

Kövess minket!