2019. Április 19. | Emma
Előző

Filmfesztiválon debütál az új Lexus ...

Következő

Francia krémes...

Nagy vágtában a Mustang

A michigani összeszerelő üzemben minap elkészült a 10 milliomodik Ford Mustang, amit a világon mindenütt a szabad életérzés ikonjának tekintenek.

 

A modell több filmben szerepelt már és több Facebook-követője van, mint bármely más autónak a világon. A Ford több mint 38 ezer Mustangot adott Európában, mióta a modell értékesítése 2015-ben elkezdődött a régióban. A 10 milliomodik Ford Mustang egy high-tech kivitelű, 460 lóerős, Wimbledon White fényezésű GT V8 változat. A hatfokozatú sebességváltóval szerelt kabrió a legelső sorozatgyártású, 001-es alvázszámú, 1964-es Ford Mustang előtt tiszteleg, aminek 164 lóerős, V8-as motorjához háromfokozatú sebességváltó kapcsolódott.

 

A 10 milliomodik Mustang tiszteletére több mint 60 – különféle évjáratú – Mustang tulajdonosa gyűlt össze az USA-ban, hogy autóikkal ünnepeljék meg a nagy eseményt, majd egy P-51 Mustang vadászgép húzott el névrokonai fölött. A legendás modell 50 éve számít Amerika legkelendőbb sportkocsijának, és

 immár a harmadik egymást követő évben viseli a világ legnagyobb darabszámban értékesített sportkocsijának címét.

 

A dearborni központban és a Flat Rock üzemben nagyszabású ünnepségeken emlékeztek meg a mérföldkőnek számító 10 milliós darabszám eléréséről: Dearbornból az elmúlt öt évtized Mustang-modelljeiből álló konvoj indult a gyártásnak jelenleg helyet adó Flat Rockba, és a menetet három, második világháborús P-51 Mustang vadászgép kísérte.

 

Az IHS Markit adatbázisának (1966-2018-as összesített amerikai újautó-eladások az összes sportkocsi-szegmensben) elemzése alapján a Ford Mustang már több mint 50 éve Amerika legnagyobb számban értékesített sportkocsija.

 

A Mustang értékesítése tavaly túlszárnyalta a Porsche 911 eredményét 13 európai országban, köztük az Egyesült Királyságban és Spanyolországban. 2017-ben a Mustang legerősebb piaca Németország. az Egyesült Királyság, Franciaország, Belgium és Svédország volt

Mindemellett a Ford néhány hónapja mutatta be az új, különleges Ford Mustang Bullitt változatot; a feltuningolt, 5,0 literes V8-as motorral hajtott autó a Warner Bros. stúdió 50 évvel ezelőtt forgatott legendás mozifilmjének állít emléket.

Tóth Gábor Ákos

Előző

Filmfesztiválon debütál az új Lexus ...

Következő

Francia krémes...

Kövess minket!