2018. Október 16. | Gál
Előző

A Fiesta lenyomta az Aston Martint...

Következő

Műszerfal-ismereti teszt...

Mikulásgyár Grand Prix először

Tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú ruhákat, könyveket és játékokat gyűjt a Hungaroring.

 

Az adakozni vágyók ráadásul nem csak leadhatják ajándékaikat a mogyoródi versenypályán, december 10-én a gyermekek birtokba is vehetik a Hungaroringet. A Mikulásgyár Grand Prix egy olyan új, egyedülálló kezdeményezés, amely közelebb hozza a gyerekeket hazánk legnagyobb sportlétesítményéhez, az eseményen egy kicsit mindenkinek alkalma lesz bepillantani a kulisszák mögé. A résztvevők birtokba vehetik a Hungaroring célegyenesét, boxait, sőt, még a pálya erdejében is kalandozhatnak. 

 

„Nem csupán karácsony közeledtével, hanem egész évben fontos a Hungaroring számára a társadalmi szerepvállalás, az ünnepek pedig egy plusz jó alkalmat biztosítanak arra, hogy a világversenyek után egy olyan eseményt szervezzünk, amelynek főszereplői a gyermekek – mondta el Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese az Elite-nek. – Ennek egyik része, hogy gyűjtőpontot alakítottunk ki a versenypálya kapuin belül, a másik pedig a december 10-én tartandó Mikulásgyár Grand Prix, amelyen több száz gyereket várunk a pályánkra, ahol érdekes és izgalmas programokon vehetnek részt.

 

Lesz akadályverseny a célegyenesben, a gyerekeket buszokkal és kisvonattal viszik körbe a pálya aszfaltcsíkján, terepjárókkal tehetnek látogatást a Hungaroring erdejében, kereket cserélhetnek a Mikulás autóján, a boxokban pedig igazi autósportos Mikulás-programok várják majd őket, miközben játékosan a biztonságos közlekedés fontosságára is ráirányítjuk a figyelmüket, hiszen számunkra ez is nagyon fontos küldetés.

 

A Mikulásgyár Grand Prix ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a hungaroring.hu/mikulasgyar honlapon. A gyerekprogramok december 10-én 11 órakor kezdődnek és 15 óráig tartanak, s olyan „csapatfőnökök” csatlakoznak majd a programhoz, mint a túraautó-világbajnokságon a világbajnoki címért küzdő Michelisz Norbert, a kamionos Európa-bajnok Kiss Norbert, a Formula–1 egyik legnagyobb hazai szakértője, Szujó Zoltán vagy éppen az ismert rádiós, valamint a Dakarra készülő Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.


A Mikulásgyár szervezői elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú ruhákat, könyveket és játékokat várnak. Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője kiemelte: „Eddig minden évben rekordmennyiségű adomány gyűlt össze. Tavaly 137 ezer kilogrammnyi ajándék érkezett a gyárba.” 


Az adományokat december 22-ig lehet a Hungaroringen leadni. A gyűjtőpont – vasárnap  kivételével – 9.00 és 17.00 óra között tart nyitva.

Tóth Gábor Ákos

Előző

A Fiesta lenyomta az Aston Martint...

Következő

Műszerfal-ismereti teszt...

Kövess minket!