2019. Március 24. | Gábor, Karina
Előző

Francia krémes...

Következő

Serpa vagy dizájnos kombi?...

Lexus UX – előzetes Lisszabonból

Magyar művész is részt vesz a 2019-ben érkező új Lexus crossover bevezető kampányában.

 

A környezetbarát hibrid elektromos autóiról ismert, de az elmúlt években egyszerű prémium autómárkából luxus életmód márkává avanzsáló Lexus egy Lisszabonban nyíló innovatív pop-up galériával teszi emlékezetessé vadonatúj futurisztikus crossover modellje, a 2019 első felében érkező UX előzetes bemutatását. A UX Art Space by Lexus kiállításán egy exkluzív UX-prototípus mellett jelennek meg két ígéretes művész, Inês Zenha és Magyarlaki Bence alkotásai, amelyek témája az új Lexus crossover újraértelmezése.

 

A Lexus Lisszabont választotta az UX Art Space by Lexus pop-up galéria helyszínéül, amely hűen illusztrálja, hogy a Lexus – túllépve az autóipari kereteken – luxus életstílus márkává formálódik át. A galériában nem csupán az új Lexus UX exkluzív prototípusa lesz látható, hanem két ígéretes művész, Inês Zenha és Magyarlaki Bence alkotásai is, akiket arra kért fel a Lexus, hogy ‘álmodják újra’ az UX modellt, saját interpretációjukban mutatva be az új Lexus crossovert.

 

“Lisszabon egyre inkább egyfajta kreatív és kulturális központtá fejlődik, így remek helyszínnek kínálkozik ahhoz, hogy új UX crossoverünket innovatív, művészi környezetben mutassuk meg.”– fogalmaz Pascal Ruch, a Lexus európai vezetője. “A UX Art Space by Lexus segítségével a látogatók beléphetnek a Lexus világába, osztozva velünk a kreatív dizájn és az innovatív technológia iránti rajongásunkban.”

 

A kiállítás egy utazásra invitálja a látogatókat, az absztrakció és dekonstrukció útján hatva érzéseikre, miközben a művészet eszközeivel ábrázolja a Lexusra jellemző mozgást, hangokat, formákat és színeket.

 

A szeptember 15-ig nyitva tartó rendezvénytér címe: Lisszabon, Cais Sodré negyed, Largodos Stephens 5.

 

Utánajártunk: Inêsszel és Bencével készült angol nyelvű interjú az alábbi linken tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=23PM_3-OUks

Tóth Gábor Ákos

Előző

Francia krémes...

Következő

Serpa vagy dizájnos kombi?...

Kövess minket!