2019. Február 19. | Zsuzsanna
Előző

Autóval nem tanácsos korcsolyázni...

Következő

Tölgyfával „kereskedik” a VW Ameri...

Lássuk, mit főztek a házigazdák!

Az új négykerekűek mellett a LEGEND termékvonal neoretró stílusú, elektromos rásegítésű városi kerékpárjával jelentkezett a Peugeot.

 

A Peugeot-Citroen házaspár házigazdához méltóan nagyot virított a párizsi nagy menetelésen. Ennek szellemében a DS Automobiles a DS 3 FOREVER, új limitált szériát is bemutatta a nagyközönségnek, amely tovább gazdagítja a DS 3 új modellpalettáját. Ezek a modellek egy új felépítésű elektronikus rendszerrel készülnek, és új technológiai berendezéseket kínálnak.

 

A párizsi Porte de Versailles kiállítóközpont1-es pavilonjában található, ékszerdobozra emlékeztető DS stand a márka világát bemutató igazi élményt nyújtó látogatásra invitálta a nagyközönséget. A márka jelenének és jövőjének megismeréséhez a látogatóknak csak hagyniuk kellett, hogy a kiállítás útvonalát jelző LED-es fényjátékok vezessék őket, illetve követniük kellett az E-TENSE jelzéseket (az E-TENSE a DS modellek összes elektromos hajtású változatának megnevezése).

 

A második generációs DS-ek második modellje, a high-tech stílus ikonjának számító DS 3 CROSSBACK, mely a modern technológiát kifinomultsággal ötvözi. A városi közlekedésre és utazásra egyaránt alkalmas modell a látványos technológiákat helyezi előtérbe: mátrix led fényszórók, automatikusan kiemelkedő, süllyesztett kilincsek, teljesen digitális vezetőhely stb. Avantgárd megjelenése mellett az autó a biztonsági berendezések és a vezetést segítő rendszerek gazdag kínálatával, valamint rendkívüli kényelemmel és minden eddiginél jobb hangszigeteléssel rendelkezik.

 

Miként már megszokhattuk, a DS a személyre szabott megoldások széles választékát kínálja: tízféle karosszériaszín, tízféle keréktárcsa, háromféle tetőszín és ötféle inspiráció közül lehet választani a belső tér egyedi kialakításához.

 

Három új, beépített akkumulátorral rendelkező bicikli modellpremier előtti bemutatkozására is sor került: egy összteleszkópos, egy túra- és egy országúti kerékpár erősíti ezentúl az oroszlános márka kínálatát.

 

A Peugeot eLC01 hatékony 8 sebességes kerékpár hatótávolsága akár a 70 km-t is elérheti. Kompakt méretének köszönhetően a városi forgalomban rendkívül fürge és jól kormányozható. A kényelemről a rugós nyereg, a biztonságérzetről a tárcsafékek gondoskodnak. A praktikus Racktime csomagtartóra pillanatok alatt rögzíthetjük a csomagjainkat.

 

A Peugeot Design Lab keze nyomát viselő neoretró design a Peugeot Cycles 130 éves történetére utal vissza. A monovázas kialakítás, mely a hátsó villát és a csomagtartót is magában foglalja, az 50-es, 60-as és 70-es évek modelljeit idézi. A hajtóművet három oroszlán díszíti. A kerékpár – a márka ikonikus modelljei előtti tisztelgésképpen – fehér, kék, narancs, zöld és padlizsánlila színben kapható. A pepita minta pedig a Peugeot Cycles legendás sporttörténetére utal.

Tóth Gábor Ákos

Előző

Autóval nem tanácsos korcsolyázni...

Következő

Tölgyfával „kereskedik” a VW Ameri...

Kövess minket!