2017. November 25. | Katalin
Előző

Vignale-fivérek: ki a menőbb?...

Következő

Múltidézés a BMW-vel...

Kisfiús mosoly, férfi teljesítmény

Görbe Soma

Görbe Soma, a Tomracing Motorsport licensz versenyzője, akit a Sport&Events Management utánpótlás csapatában képvisel, élete első nagypályás versenyén rögtön   dobogóra állt.

CIV OHVALE versenysorozatot Valerio Da Lio olasz üzletember hozta létre. A sorozat Moto GP - 0 néven vált ismertté, a motorokat speciálisan erre a kategóriára tervezték a 8 - 14 éves versenyzők számára, hogy a legjobb technikákat elsajátítva kerüljenek ki ebből a sorozatból a jövő nagy sztárjai. Nagy öröm, hogy ezúttal egy ifjú magyar tehetség is dobogón állt.

 

Görbe Soma még első nagypályás edzőhétvégéjén így nyilatkozott – „Nekem ez volt az első nagypályás edzésem. Azonban rendre minden fordulóban a harmadik helyen végeztem. A lemaradásom mindössze 0.6 másodperc az elsőhöz képest. Nagyon boldogok vagyunk, hiszen nem gondoltuk, hogy az élmezőnnyel fogok menni.”

 

A versenyző hozta az edzés papírformáját és jól teljesített. A hetedik körben piros zászlóval megszakított kilenc körös versenyben egy megfontolt előzéssel és nagy csatában 3. helyen ért célba a fiatal motoros élete első nagypályás versenyén Olaszországban.

 

„Nagyon örülök és boldog vagyok, hogy itt lehettem. Néhány hete még csak reméltük, hogy az élmezőnnyel fogom tudni tartani a tempót, mert edzésen hoztam az időket. De a versenyszituációban is jól hoztam a köridőket és ezzel szinte majdnem a második helyre is be tudtam volna jönni, csak egy századdal maradtam le. Már most nagyon várom a franciacorta-i futamot.” - nyilatkozta a fiatal tehetség.

 

NÉVJEGY

Görbe Soma, 11 éves gyorsasági motorversenyző, 8 évesen 2. lett a magyar nyílt nemzetközi bajnokságban, PW50 kategóriában. A fiatal versenyző 6 évesen  kezdett motorozni, édesapja, Görbe Sándor nemzetközileg ismert motorépítő. A sportolót jelenleg a Sport&Events Management képviseli, a Tomracing licenszes versenyzője.

Előző

Vignale-fivérek: ki a menőbb?...

Következő

Múltidézés a BMW-vel...

Kövess minket!