2019. Február 21. | Eleonóra
Előző

Flúgos futam Honda dízellel...

Következő

Nagy vágtában a Mustang ...

Filmfesztiválon debütál az új Lexus ES

A Lexus „zöld luxusautómárkából” igazi életmód márkává avanzsált, amely teret ad a kifinomult célközönség mindennapjainak és számot tarthat az érdeklődésükre.

 

A luxusjachtoktól és a prémium életmód kiegészítőktől a művészeti és kulináris világ számos területén át rengeteg olyan területen jelenik meg a Lexus. Ebbe a sorba kiválóan illeszkedik a tény, hogy a Lexus immár második egymást követő évben lesz az európai kortárs kultúra egyik legrangosabb eseményének tartott Velencei Nemzetközi Filmfesztivál legfontosabb szponzora. Az idén jubileumát ünneplő 75. filmfesztiválnak 2018. augusztus 29. és szeptember 8. között a velencei Lido ad helyet.

 

A rendezvény egyik szupersztárja az Európába érkező vadonatúj Lexus ES 300h hibrid modell lesz, és ebben a minőségében fog bemutatkozni a fesztivál vörös szőnyegén, színészek, rendezők és más nemzetközi hírességek körében. Eközben a városi crossover kategória legújabb tagja, a Lexus UX 250h öntöltő hibrid modell a Lexus Lounge Lidóban várja a filmfesztivál vendégeit a Terrazza Biennálén.A filmfesztivál ideje alatt a Lexus 40 darabos környezetbarát hibrid elektromos flottát biztosít a rendezvény vendégei számára. Az új ES, valamint az NX és RX SUV modellek mellett a márka új zászlóshajója, az LS és a márka varázslatos luxus kupéja, az LC is helyet kapott a flottában.

 

 „Idén ismét a Lexus a főtámogatója a Velencei Filmfesztiválnak, az egyik legfontosabb és legnevesebb filmfesztiválnak a világon. Folyamatosan keressük az ehhez hasonló rendezvényeken történő megjelenési lehetőségeket, hiszen ebben a környezetben tudjuk igazán kiemelni a márka valós értékeit. A Lexus túl akar lépni azon a klasszikus elgondoláson, hogy milyen értékeket szabad megjelenítenie egy luxusautónak. Legfontosabb célunk, hogy mindenki számára egyedi felhasználói élményt nyújtsunk. Ehhez magas szintű szaktudást, minden igényt kielégítő minőséget és innovatív technológiák egész sorát állítjuk szolgálatba. Olyan kreatív megoldások és megjelenési lehetőségek után kutatunk, melyek túlmutatnak az autózás világán. Ezek közé tartoznak az olyan események, mint például a Velencei Filmfesztivál, ahol csodálatos környezetben nyújthatunk fantasztikus élményt ügyfeleink és a nyilvánosság számára.” – emeli ki Fabio Capano, a Lexus olaszországi ügyvezető igazgatója.

 

A megújult modell a magyarországi szaksajtónak szeptember 4-én mutatkozik be, elöljáróban annyit tudhatunk róla, hogy az ES-t már a Pekingi Autószalon előtt bemutatták, a modell a GS helyettesítőjének, és az 5-ös BMW konkurenciájának ígérkezik. Mindeközben a GS gyártása megszűnt, az ES pedig helyettesíteni fogja a piacon. Az ES-modell már szinte a Lexus márka kezdete óta, 1989-től kezdve a piacon van, kezdetben kompakt, később középkategóriás járműként értékesítették. Az ES egy-két apróbb dologban hasonlítani fog a gigantikus LS-hez, például szögletes karosszériájával, vagy éles megvilágítási funkcióival.

 

Az új fejlesztésű Toyota New Global Architecture platformjainak köszönhetően a modellt számos hibrid hajtásvariációval kínálják majd, melyek feltehetőleg a GS-től származnak. Az ES négy- és hathengeres benzines és hibrid rendszerekkel Érkezik Európába és a magyar piacra.

Tóth Gábor Ákos

Előző

Flúgos futam Honda dízellel...

Következő

Nagy vágtában a Mustang ...

Kövess minket!