2019. Február 19. | Zsuzsanna
Előző

A SUV modellek a legkelendőbbek...

Következő

Kamaszból lett családapa...

Európa legszebb autóstúra-útvonalai

A világ egyik leghíresebb motorsport eseménye, az Isle of Man TT adta a „díszletet” egy népszerű sorozat újabb epizódjának forgatásához.

 

Melyik az a hely, ahonnan tiszta időben az Egyesült Királyság mind a négy országa látható? A helyes válasz Snaefell, a Man-sziget legmagasabb hegycsúcsa, ahonnan szabad szemmel is megpillanthatjuk Angliát, Skóciát, Walest és Észak-Írországot. De ha valaki csak egyetlen dologról ismeri az Ír-tenger szigetét, az alighanem az lesz, hogy itt zajlik minden évben a világ egyik leghíresebb motorsport eseménye, az Isle of Man TT, méghozzá a „Hegyi Szakaszon”, ahol – a sziget sok más útjához hasonlóan – nincs sebességkorlátozás.

 

A „Hegyi Szakasz” különösen gyors része a Hegyi Út, ahol az Európa legszebb autóstúra-útvonalai című sorozat legújabb epizódját is forgatták, és ahol ugyanolyan izgalmas dolog végigszáguldani négy keréken, mint kiélvezni a táj szépségét, a kulináris élményeket és a helyiek vendégszeretetét.

 

 „Az ételek és az italok kiválóak, méghozzá szinte bárhol a szigeten. Az ember azért jön ide, hogy kiélvezze a száguldást Európa leghírhedtebb útjain – aztán a kompon, hazafelé menet mégis attól szorul el a szíve, hogy maga mögött kell hagynia az itteni embereket, ételeket és tájakat” vélekedett Steve Sutcliffe újságíró, aki az új Ford Mustang Bullitt modellel járta be a szigetet. Ez az az autó, amit a Ford a Warner Bros. legendás, azonos című filmjének 50. évfordulójára készített.

 

A mostani epizód a kilencedik film a sorozatban, amelynek részei a legváltozatosabb helyekre röpítik el a nézőt: például a Ford GT-vel a norvég partvidék Atlanti Óceáni Útjára, vagy a Fiesta ST-vel Olaszországba, a szinte teljesen néptelen Via Campocatinora. A sorozat történetében eddig a Hegyi Út kapta a legmagasabb besorolást az izgalmi faktor, az út minősége és a helyi gasztro-élmények alapján.

 

Emlékeztetőül: az új Ford Mustang BULLITT a Genfi Autószalonon mutatkozott be. A híres mozifilm 50. évfordulójára kiadott különleges modell gyártása júniusban kezdődött. A Shadow Black vagy klasszikus Dark Highland Green fényezésekkel megrendelhető autót egy feltuningolt, 5,0 literes V8-as motor hajtja, aminek teljesítménye 464 lóerő.

Tóth Gábor Ákos

 

Előző

A SUV modellek a legkelendőbbek...

Következő

Kamaszból lett családapa...

Kövess minket!