2019. Február 19. | Zsuzsanna
Előző

Tölgyfával „kereskedik” a VW Ameri...

Következő

Kabrió ötmilláért? ...

Életmód márkává avanzsál a Lexus

Az őszi modell offenzíva egyes darabjai már idén kaphatók lesznek Európa-szerte, míg néhány csak koncepcióautóként mutatkozott be.

 

A megújult Lexus ES a magyarországi szaksajtónak szeptember 4-én mutatkozott be a szintén megújult Lexus Budában, ahol az is kiderült, hogy a modellt a gyártó a GS helyettesítőjének, és - többek között - az 5-ös BMW konkurenciájának pozícionálta. Az ES-modell egyébként már szinte a Lexus márka kezdete óta, 1989-től kezdve a piacon van, kezdetben kompakt, később középkategóriás járműként értékesítették. Az ES egy-két apróbb dologban hasonlít a gigantikus LS-hez, például szögletes karosszériájával, vagy éles megvilágítási funkcióival.

 

Az új fejlesztésű Toyota New Global Architecture platformjainak köszönhetően a modellt számos hibrid hajtásvariációval kínálják, melyek jobbára a GS-től származnak. Az ES négy- és hathengeres benzines és hibrid rendszerekkel érkezik Európába és a magyar piacra.

Idetartozó hír, hogy fennállásának 21 évét azzal tette még emlékezetesebbé az utóbbi években luxusautó márkából igazi életmód márkává előlépő a Lexus, hogy támogatóként lépett fel a Pebble Beach Concoursd’Elegance autószépségversenyen, és itt mutatta be az LC Inspiration Series és az UX 250h koncepcióautókat.

 

A Lexus Inspiration sorozat tagjait több közös ismertetőjegy köti össze. Ilyen a merész formaterv, és azok az exkluzív tulajdonságok, amelyek olyan végletesen kifejezővé teszik ezt a zászlóshajó kupét. A Lexus Inspiration sorozatának második tagját a „Lobbanó Sárga” fényezés és 21 colos, fekete színű, forgácsolt kerekek teszik különlegessé. A sötét kerekek erős kontrasztot alkotnak a vibrálóan sárga fényezéssel, így az LC megjelenése már távolról is összetéveszthetetlen. A kupé látványos kialakítását szénszálas tető és aktív hátsó légterelő teszik teljessé. Az LC Inspiration Series belső terét is számos különleges formai megoldás varázsolja izgalmassá.

 

Ilyen az alcantarából készült sárga betét az ajtókárpitokban és a félanilin kárpitozású, sárga varratú túraülések. Ugyanilyen varratok díszítik a műszerfalat, a középkonzolt, és a kesztyűtartót is, így az egész utastér megjelenése teljesen egységes.A LC Inspiration Series koncepcióautót egy 471 lóerős, ötliteres V8-as motor hajtja, melynek ereje egy tízfokozatú automata váltón keresztül jut el a hátsó kerekekhez. Nulláról százra 4,4 másodperc alatt gyorsul, országúton 9,4 liter az üzemanyag-fogyasztása. Hogy mikor kerül gyártásba, az egyelőre titok.

 

Viszont a márkakereskedésekbe már decemberben megérkezik a vadonatúj Lexus UX kompakt crossovere, melynek egyedi változata a Pebble Beach Concoursd’Elegance-en volt látható. Oracal fóliázással vonták be, tetejére speciális csomagtartót szereltek, ami egy különleges kerékpárt szállít. A Lexus F SPORT szénszálas utcai kerékpárt az LFA szupersportkocsi gyártásával egyidejűleg készítették. Akárcsak az LFA, úgy a Lexus F SPORT kerékpár is szénszállal megerősített műanyagból készül.


 A Lexus emellett a márka teljesítményautóit jelölő, idén 10 éves fennállását ünneplő F-sorozat két limitált szériás tagját, a GS F Anniversary Editiont és az RC FAnniversary Editiont (ez utóbbi egyetlen példányban Magyarországon is elérhető lesz) is kiállította.

Tóth Gábor Ákos

 

Előző

Tölgyfával „kereskedik” a VW Ameri...

Következő

Kabrió ötmilláért? ...

Kövess minket!