2018. Július 23. | Lenke
Előző

Hasznos tanácsok az autós nyaraláshoz...

Következő

Goodwoodtól Rákosrendezőig...

Az autó, amely a vízben született

Az Abarth 695 Rivale egyszerre elégíti ki az eleganciát, kifinomultságot és sportosságot kereső, extravagáns ügyfelek igényeit.

 

A technológia, az innováció, a legapróbb részletekbe menő igényesség és a teljesítmény iránti elkötelezettség - ezek az értékek mindkét nagyszerű olasz márkára jellemzőek; kettejük együttműködése nyomán jött létre az Abarth 695 Rivale limitált széria. A hajózás legendás márkájának számító Riva neve mindig is egyet jelentett az olasz eleganciával és stílusérzékkel, most pedig mindez hozzájárult minden idők legkifinomultabb Abarth modelljének megteremtéséhez.

 

A fémtetős és cabrio kivitelben egyaránt elérhető, korlátozott példányszámban készülő Abarth 695 Rivale azonnal felismerhető egyedülálló fényezéséről: a Riva Sera kék és  Riva szürke bicolor fényezést kettős akvamarin díszcsík választja el, amely az övvonalnál végig futva a hajók „szépségvonalát” idézi.

 

Az ajtókilincsek, a csomagtér ajtón található „695 Rivale” felirat és a hátsó lökhárítók selyemfényű króm borítása, valamint a csomagtér selyemfényű króm betéte egytől egyig a yachtok kifinomult vonalvezetését idézik; az új Riva hajókon megtalálható oldalsó rostélyokra emlékeztető elem még inkább összetéveszthetetlenné teszi az autót.

 

A 695 Rivale motorházteteje alatt egy 1368 cm3-motor dolgozik, 180 lóerővel és 250 Nm nyomatékkal. A 695 Rivale súly-teljesítmény aránya a legkiválóbb szuper sportkocsikat idézi: 5,8 kg/LE, összesen 1045 kg tömeggel. A menetteljesítmények tekintély parancsolnak: 225 km/óra végsebesség, és 6,7 másodperces gyorsulás álló helyzetből 100 km/órára.

 

Az Abarth 695 Rivale bevezetésével egy időben jelenik meg a 695 Rivale 175th Anniversary modell, amely az 1842-ben alapított Riva 175. születésnapja előtt tiszteleg. Az ultra limitált széria egyedi dekor elemekkel, különleges keréktárcsákkal, az alkalomhoz illőlogókkal, valamint kézzel megmunkált kék bőrülésekkel ünnepli a kézműves gyártást. Mindösszesen 175 darab vászon- és 175 darab fémtetős változat készül belőle.

 

Az autó stílusát egyébként az új fejlesztésű, vadonatúj Riva „56 Rivale” ihlette - az egyik legdinamikusabb, egyben legtakarékosabb hajó, amelyet a Sarnico-i hajóüzem valaha épített. Ugyanezek a tulajdonságok jellemzőek a 695 Rivale modellre is: a yacht és az autó számos stíluselemen osztoznak: ilyen például a Riva jellegzetes szürke színe vagy a selyemfényű króm burkolatok alkalmazása.

 

A beltérben a carbonszálas lábtámaszok, az üléseket és ajtópaneleket borító kék bőr, a kék betétes fekete szőnyegek vagy a carbonszálas vagy mahagóni műszerfal panel még tovább erősítik az autó yachtos hangulatát. A mahagóni kivitel még mélyebben tárja fel előttünk a Riva márka filozófiáját: a műszerfal betéten túl különleges, mahagóni emblémás, kék-fekete bőrrel borított kormány, kék bőr műszerfal betét, valamint mahagóni váltógomb és lábtámasz teszi teljessé a képet.

 

A technológiai tartalom is lenyűgöző: az alapfelszereltség részét képezi a legmodernebb infotainment rendszer 7 colos HD érintőképernyővel, Apple CarPlay és Android Auto kompatibilitással. Emellett kézzel sorszámozott plakett is található az autóban, amelyre kívánság szerint akár a hajónk nevét is felírják - így válhat az új Abarth 695 Rivale nagyteljesítményű szárazföldi yachttá. Végezetül az Abarth karakter is egyértelműen megnyilvánul, a szénszálas végcsövekkel szerelt Akrapović kipufogórendszertől kezdve a fekete, négy rögzített dugattyús első nyereggel szerelt Brembo fékekig; a 17 colos, különleges fényes szürke kivitelű könnyűfém keréktárcsáktól kezdve az Abarth by Koni futómű-technológiáig.

 

Az egyedülálló jellemzőknek köszönhetően az Abarth 695 Rivale már megjelenésekor klasszikus autó státuszba lép, amelynek minden adottsága megvan ahhoz, hogy részévé váljon annak az Abarth Regiszternek, amely kizárólag a legexkluzívabb, műszaki vagy történelmi okokból „gyűjtőinek” minősített autókat tömöríti.

Tóth Gábor Ákos

Előző

Hasznos tanácsok az autós nyaraláshoz...

Következő

Goodwoodtól Rákosrendezőig...

Kövess minket!