2019. Február 19. | Zsuzsanna
Előző

Közúti baleset esetén tanácstalanok ...

Következő

Európa legszebb autóstúra-útvonalai...

A SUV modellek a legkelendőbbek

A napokban bemutatkozott a T-Cross: az új Polo méretű SUV-modell világpremierjével a legkisebbek szegmensében is teljes lett a szabadidő-autók kínálata.

 

A Volkswagen 2015-ben bejelentett SUV offenzívája már eddig is szépen menetelt előre. A kompakt Tiguan jelenleg a világ 10 legkeresettebb autója között van és eddig közel öt millió darabot értékesítettek belőle. A 2016-ban bemutatott második generáció volt az előfutára a Volkswagen SUV portfólió bővítésének. Az országspecifikus modellek, mint az Amerikai Egyesült Államokban bemutatkozó Atlas vagy a Kínában sikerrel szereplő Teramont nagy népszerűségnek örvendenek az adott piacokon. A Touareg - amely a márka első SUV modellje volt - már a harmadik generációnál jár és szintén kiemelkedő darabszámokat produkál. A Volkswagen várakozásainak megfelelően a világszerte értékesített járművek száma - az első generáció bemutatkozásától számítva - a közeljövőben elérheti az 1 millió darabot.

 

A viszonylag fiatal T-Roc - a Golf kategória SUV modellje - szintén jó rajtot vett. A tavalyi év végén bemutatkozó modellből közel 130 000 darabot értékesítettek ezidáig. A márka legkisebb és legkompaktabb SUV modellje is készen áll a bemutatkozásra, ő lesz ugyanis az első szabadidő-autó, amellyel a Volkswagen ebben a kategóriában színre lép. Az új T-Cross egy igazi mindentudó kisautó, amely olyan vezetői segédrendszerek széles választékát kínálja, amelyek korábban csak a magasabb kategóriák járműveiben voltak elérhetők.

 

A szériafelszereltség részeként kínálja a városi vészfékfunkcióval és gyalogosfelismeréssel kiegészített Front Assist környezetfelügyelő rendszert, a sávtartást segítő rendszert, a proaktív vezető- és utasvédő rendszert és a sávváltást segítő holttér-felügyelet. Ezekkel együtt a T-Cross még tágasabb belső teret, variálhatóságot és egyéni kialakítási módot kínál köszönhetően a csúsztatható hátsó üléseknek.

 

A tervek szerint 2025-re várhatóan minden második értékesített Volkswagen személyautó a SUV kategóriából kerül majd ki. Jelenleg minden ötödik eladott autó az SUV modellek táborához tartozik. A márka a szabadidő-autók tekintetében különösen intenzív bővülésre számít Észak-Amerika és Dél-Amerika piacain illetve Kínában. 2025-re a Volkswagen világszerte több mint 30 SUV modellt kínál majd ügyfeleinek.

 

A prémium SUV modellek szegmensében szereplő Touareg, a kompakt kategóriában hódító Tiguan és T-Roc illetve a kisautók között bemutatkozó új T-Cross modellekkel a Volkswagen igen erős és folyamatosan bővülő portfóliót tudhat magáénak. Hozzájuk csatlakoznak majd az új modellek is. 2020-ban mutatkozik be például a Volkswagen első tisztán elektromos SUV modellje, az ID. CROZZ. Többek között ezt a járműkategóriát célozza meg a Volkswagen e-mobilitás offenzívája, amelynek keretében 2025-re 20 új, tisztán elektromos modellt kíván piacra dobni a márka.

Tóth Gábor Ákos

 

Előző

Közúti baleset esetén tanácstalanok ...

Következő

Európa legszebb autóstúra-útvonalai...

Kövess minket!