2019. Augusztus 25. | Lajos, Patrícia
Előző

Allez-y PSA!...

Következő

Jubilál a „villámos” márka...

900/90, avagy kinek egyedibb a Suprája

A vadonatúj Supra nem csupán lenyűgöző formavilága révén méltó a nagy elődökhöz: a modell 340 lóerős klasszikus sportautós hajtásláncot kapott.

 

Az első tulajdonosok nyár végén vehetik át autójukat, amely egyébiránt a TOYOTA GAZOO Racing által gyártott első, globális GR modell. A bevezetés első évében 900 darab Toyota GR Supra kerülhet az európai vásárlókhoz; ennek a kilencszáz első ügyfélnek számos különleges előnnyel kedveskedik a Toyota. Köszönetképpen, hogy hozzájárultak a Supra típusnév visszatéréséhez, exkluzív élményprogramon vehetnek részt, és különleges előnyökben részesülnek, amíg autójuk átvételére várnak.

 

A Toyota GR Supra 2019-es modellkínálata két felszereltségi szintből, az Active és Premium kivitelekből áll. Az új család belépőmodelljeként a Toyota GR Supra Active extráinak sorában megtalálható az aktív differenciálmű, az adaptív felfüggesztés, valamint a sportos fékberendezéssel társított, 19 colos kovácsolt könnyűfém keréktárcsák. Az Active kivitel ezeken felül kétzónás automata klímaberendezést, dugókövető funkcióval felvértezett, adaptív sebességtartó automatát, intelligens kulcs nélküli nyitási és indítási rendszert, bőrborítású multifunkciós kormánykereket, valamint a műszeregységben elhelyezett, kombinált digitális kijelzőt kínál.

 

Az adaptív fényszórók, a hátsó helyzetjelzők, valamint a nappali fények LED technológiát alkalmaznak, a külső és a belső visszapillantó tükrök egyaránt automatikusan elsötétednek. A kényelmet esőérzékelős ablaktörlő és tolatókamera fokozza. A fekete Alcantara kárpitozású sportülések motoros állítást kaptak (beleértve a deréktámaszt is), fűthetők és memóriásak. Az infotainment rendszer 10 hangszórós audiorendszerből, 8,8 colos kijelzőből, navigációs berendezésből, valamint Bluetooth és USB csatlakozásból áll. A biztonsági funkciók sorában megtalálható a holttérfigyelő rendszer, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, a hátsó keresztirányú forgalom felügyeleti funkció, a ráfutásra figyelmeztető funkció, valamint az automata vészfékezéssel felvértezett, intelligens parkolássegítő.

 

Ezeken túlmenően rendelkezésre áll az E-Call funkció, amely súlyos ütközés esetén automatikusan tájékoztatja a mentőszolgálatot a baleset helyszínéről, valamint az abroncsnyomás-felügyeleti rendszer. A Premium kivitel az Active szint felszereltségén túl fekete bőrkárpitozást, 12 hangszórós JBL prémium audiorendszert, vezető oldali Head-Up kijelzőt, vezeték nélküli mobiltelefon-töltőt, továbbá tároló és világítási csomagot tartalmaz.

A részletes műszaki adatok és a pontos vételárak 2019. január 14-től a Toyota GR Supra weboldalakon érhetők el Európa-szerte.

 

Persze, lehet még fokozni az élményt: a Toyota GR Supra A90 Edition 2018 nyarán a Goodwoodi Sebességfesztiválon mutatkozott be, azonnal lenyűgözve a közönséget. A látványos fekete-piros-fehér álcafóliába burkolt prototípuson megjelenő új „A90” felirat a Supra legendás A típuskódjait idézi meg. A Supra hagyományai és az ötödik generációs típuskód előtt tisztelegve a modell bevezetésekor egy rendkívül limitált Toyota GR Supra A90 Edition kivitel készül, mindössze kilencven példányban.

 

Ez az A90 Edition az új „Viharszürke” matt fényezés mellett matt fekete könnyűfém keréktárcsákat kap, míg a vezetői környezetet piros bőr borítja. A limitált kiadás felszereltsége minden egyéb tekintetben megegyezik a Premium kivitelével. A Toyota GR Supra A90 Edition kizárólag azon 90 európai vásárló számára elérhető, akik saját országos foglalási felületükön keresztül a legelsők között adtak le előrendelést az autóra.

 

Háttér: A TOYOTA GAZOO Racing a Toyota globális motorsport programját felügyelő szervezet, amely tavaly az FIA WEC hosszú távú világbajnokság keretében megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt, valamint megszerezte az FIA WRC rali világbajnoki címet, két hete pedig megnyerte a legendás Dakar rallyt.

Tóth Gábor Ákos

 

Előző

Allez-y PSA!...

Következő

Jubilál a „villámos” márka...

Kövess minket!