2019. Január 22. | Vince, Artúr
Előző

Bohém Ragtime Jazz Band...

Következő

Zöldben játszani is jobb!...

Családi összefogás

Azt már eddig is tudtuk, hogy Jeanne-Marie Wenckheim Dickens (lásd korábbi cikkünket ITT) élete szorosan összefonódott az adakozással, a jótékonysággal, most azonban tanúi is lehettünk annak, ahogyan összefogta családját egy igazán jó ügy érdekében. A Gróf.Wenckheim Dénes Alapítvány karöltve a Nyilka Ildikó vezette Alapítvány az Alapítványokért civil szervezettel egy remek jótékonysági koncertet hozott tető alá a Tűzoltó utcai Gyermekklinika onkológiai kis betegei részére.

 

A rendezvényre – stílusosan – a Wenckheim család 1886-1889 között építtetett, gyönyörű szép palotájában került sor, amely 1931 óta a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárnak ad otthont. Bár a történelem szele szétfújta a családot a világba, erre az estére a leszármazottak eljöttek és együtt ünnepeltek.

 

A családnak, a meghívott vendégeknek és elsősorban a Tűzoltó utcai Gyermekklinikáról érkezett beteg gyermekeknek a Bakáts Téri  Ének-Zenei  Általános Iskola kamarakórusa, a Virtuózok fiatal tehetségei és Mészáros Tamás adtak koncertet.

 

A gyönyörű zenék mellett az est másik fénypontja volt, amikor a közönség soraiban lévő beteg gyermekeket a vendég gyermekek megajándékozták, ezzel is erősítve az Alapítvány az Alapítványokért szervezet „Adni jó” programjának üzenetét.

 

A rendezvény eredményességét bizonyítja, hogy a helyszínen összegyűlt több mint félmillió forintból a klinika meg tud vásárolni egy infúziós pumpát, amellyel a kemoterápiás gyógyszereket biztonságosan tudják adagolni a betegeknek.

 

Előző

Bohém Ragtime Jazz Band...

Következő

Zöldben játszani is jobb!...

Kövess minket!