2018. Július 21. | Dániel, Daniella
Előző

Csináld magad...

Következő

Pánik helyett segítség...

1100 gyerek…

A gyerekek az UNICEF segítségével jutottak el a világbajnokságra. A 17. FINA világbajnokságon szereplő sportolókat hétfőn egy igazán lelkes csapat is bíztatta: 1100 hátrányos helyzetű gyerek látogatott ki a Duna Arénába kísérőikkel együtt az UNICEF Magyar Bizottságának köszönhetően. A gyerekeket az UNICEF Magyarország sportnagykövete, Tóth Tamás paralimpiai aranyérmes úszó is elkísérte.

 

A gyerekek az ország számos tájáról érkeztek, hogy a lelátókon szurkoljanak többek között a fóti gyermekváros lakói, fogyatékkal élő gyerekek, illetve hátrányos anyagi helyzetű fiatalok is.

 

„Nagyon fontos, hogy a gyerekek már fiatal korukban lássák és megtanulják, hogy kitartással, akaraterővel, tehetséggel és munkával nagyon sok mindent el lehet érni az életben. A sportolók példája pedig pontosan ezt mutatja meg nekik. Ezeknek a gyerekeknek a nagy része az UNICEF segítsége nélkül nem jutna ki egy világversenyre és nem élvezhetné a verseny hangulatát. A sportolók pedig igazi példaképként állhatnak a gyerekek előtt” – mondta Dr. Tausz Katalin, az UNICEF gyermekjogi vezetője.

 

 

Előző

Csináld magad...

Következő

Pánik helyett segítség...

Kövess minket!