2020. Július 13. | Jenő
Előző

Szoba virágokkal...

Következő

Őserdő a belvárosban...

Konyha trend 2020

Érintésre nyíló borhűtő, gondolatolvasó kávéfőző, láthatatlan indukciós főzőlap: a 11. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhatunk, melyekkel korábban még soha! A szakma hazai képviselői itt mutatják be először legfrissebb bútoraikat, kis- és nagygép újdonságaikat, eszközeiket a nagyközönség számára. Kiránduljunk a legújabb trendek, konyhatechnológiák és berendezések rengetegében, szívjuk magunkba a szakértők milliónyi ötletét, és találkozzunk a gasztronómia világának legizgalmasabb hazai képviselőivel.

 

Színes konyha

A tökéletes konyha az önfeledt alkotás “oltára”, egy olyan központi helyiség, ami nem csupán alkalmas helyszín a főzésre, de további gasztronómiai kalandozásokra inspirál. Ezért fontos, hogy ne csak a funkcionalitást tartsuk szem előtt álomkonyhánk tervezésekor, hanem engedjünk teret személyiségünk kibontakozásának. Bár a fehér konyha töretlen népszerűségnek örvend, érdemes kockáztatni! A merészebb stílus kedvelőinek izgalmas alternatívákat kínálhat a rendezvény, hiszen nem mindennapi vállalkozásra készülnek a szervezők. A kiállítás része lesz egy különleges enteriőr, ami a Pantone szakértői által az év színének választott Classic Blue árnyalatot kelti életre. Ha valaki nem szeretne túl messzire menni, akkor érdemes kicsiben kezdeni, és először a konyhai berendezéseket lecserélni egy-egy feltűnőbb darabra. Mit szólna, mondjuk a Dolce&Gabbana és a Smeg kreatív energiáiból született kisgépekhez? A magyar közönség először a Konyhakiállításon láthatja az ízig-vérig olasz „Sicily is my Love” névre keresztelt kollekció egyik darabját.

 

Gasztronómia a szabad ég alatt

És ha már mediterrán vizekre eveztünk, miért maradnánk a négy fal között? A szabadtéren való sütögetés, étkezés iránti rajongás egyidős az emberiséggel, így 2020-ra a teraszra költöző nappali után a konyha is helyet követel magának a szabad ég alatt. Az úgynevezett kültéri konyha jóval több, mint egy kerti grillező! Tulajdonképpen egy kompletten felszerelt nyitott konyhát jelent – hűtőszekrénnyel, mosogatóval, főzőlappal, nagy munkafelülettel. De milyen alapanyagokban, berendezésekben érdemes gondolkodni, ha kültéri konyhát tervez az ember? Az idei Konyhakiállításon testközelből szemügyre veheted kültéri álomkonyhádat.

 

Egy saját baristát otthonra?

A gasztronómia igazi rajongói nem elégszenek meg néhány fazékkal, serpenyővel és egy hőlégkeveréses sütővel. Az igényeket követve olyan eljárások és kellékek váltak elérhetővé, melyekkel bárki saját otthona mesterszakácsa lehet: karnyújtásnyira kerülnek a zamatos sous vide vagy éppen a hosszan, szárazon érlelt omlós húsok, a tökéletesre sütött kenyerek vagy éppen az egészséges, roppanós és vitaminban gazdag zöldségek. A kulináris élmények szerelmeseinek évről évre újabb ajtókat nyit ki a technológia fejlődése, a Konyhakiállítás látogatói pedig elsőként vehetik szemügyre a munkapult alá rejtett indukciós főzőlapot, a meleglevegős sütőt és a távolról vezérelhető intelligens konyhai nagygépek garmadáját. Idei nagy kedvencünk a már-már gondolatolvasó kávéfőző, mely egy applikáció segítségével ízlésvilágodhoz hangolja a kávét. Sőt, a családtagoknak külön profilja lehet, így mindenki a szája ízének megfelelő feketével indíthatja a reggelt.

 

Sztárséfek, világutazók és a legnépszerűbb gasztrobloggerek egy helyen

Ízekből és illatokból idén sem lesz hiány: 2020-ban is várnak a gasztronómia világának legizgalmasabb hazai képviselői a nagyszínpadon; Dobó Ági, Wossala Rozina, Borbás Marcsi, Mautner Zsófi, Fiala Borcsa, Steiner Kristóf, Jancsa Jani, Hokama San, Tóth Szilárd és Jókuti András mellett még sokan mások készülnek színpadi programokkal és bemutatókkal. Lessük el pillanatok alatt összedobható kreatív és gyerekbarát fogásokat Dobó Ágitól, merüljünk el a vegán konyha ezerszínű és ízletes világába Steiner Kristóf jóvoltából, majd ismerkedjünk meg a pirított, gőzölt, főtt tésztabatyuk változataival Mautner Zsófival! Az egészséges, cukormentes desszertek most Iklódi Dóri konyhájából kerülnek elő, Borbás Marcsi pedig a tőle megszokott profizmussal a tradicionális fogásokat gondolja újra a modern konyhai eszközök segítségével, tágítsuk látóterünket Jancsa Jani ínycsiklandozó pizza ízvilágú hamburgerétől, és gondoljuk újra a húsvéti sonkát Bereznay Tamás bemutatóján.

 

Helyszín és időpont: Budapest Aréna, 2020.február 28. - március 1.

Előző

Szoba virágokkal...

Következő

Őserdő a belvárosban...

Kövess minket!