2019. Február 21. | Eleonóra
Előző

Műfaji sokféleség...

Következő

Világsztárok és emlékezés...

The Shins: Heartworms

The Shins

A lemez a 2012-es Port of Morrow anyagot követi a sorban, amely a Billboard 200-as listáján a 3. helyen nyitott, és amelyet jelöltek a legjobb alternatív albumnak járó Grammy-díjra. Az új, Heartworms névre hallgató korongot teljes egészében az amerikai csapat főnöke, az énekes/gitáros James Mercer írta, és a lemez produceri teendőit is ő látta el – erre utoljára 2001-ben, a zenekar bemutatkozó albumánál volt példa.

 

A közel 21 éves pályafutásra visszatekintő The Shins egy igazán változatos dalcsokorral lepi meg a rajongóit: a Heartworms szerzeményei egyszerre tisztelegnek az együttes múltja előtt - ami némi nosztalgikus ízt biztosít -, miközben érezni, hogy itt valami teljesen újról van szó. Ennek megfelelően a szövegvilág is kellően színes: elképzelt karakterek megfestése (Fantasy Island, Rubber Ballz), önéletrajzi ihletettségű történetek (Mildenhall), a Name For You-t pedig egyenesen Mercer három lánya inspirálta.

 

A lemez megjelenése után a The Shins azonnal turnéra is indul, és az észak-amerikai dátumok közé beiktattak egy három állomásos európai kiruccanást is: március 28-án Párizsban, március 29-én Londonban, március 30-án pedig Amszterdamban lehet meglesni a bandát.

 

The Shins: Name For You

Előző

Műfaji sokféleség...

Következő

Világsztárok és emlékezés...

Kövess minket!