2019. Április 19. | Emma
Előző

Újra Justin Timberlake...

Következő

Boldog Új Évet!...

Esszencia: Elindultunk a nagy útra…

Az Esszencia a magyar zenei élet egy olyan különleges formációja, melynek tagjait a népzene, a jazz, illetve a klasszikus zene világában önállóan is kiemelkedő teljesítményt nyújtó, jeles előadó- és zeneművészek alkotják.

 

Az Esszencia nem hasonlítható más, hagyományos népzenét játszó zenekarokhoz, hisz’ célja nem kevesebb, mint a klasszikus és jazz műfajok elegyítése a világon egyedülálló népzenei motívumkincsünkkel.

Igazi kuriózumként az együttes a három különböző zenei stílus ötvözetét egy újszerű hangzásvilágban megalkotott örömzenéjén keresztül szeretné közönsége elé tárni.

Koncertjeik során a Kárpát-medence különböző nemzeteinek autentikus népzenéjét kiegészítve felcsendülnek részletek, többek közt Bach vagy Bartók zeneműveiből melyhez a fűszert a népzene alapú jazz muzsika adja.

 

A koncertekről, fesztiválokról már ismert, népszerű formációnak (Lakatos Róbert – zenei vezető, hegedű, brácsa, Balogh Kálmán – cimbalom, Kacsó Hanga Borbála – ének, Kováts Gergő – tenor-, szopránszaxofon, Kunos Tamás – brácsa, Bognár András – bőgő, Csík János – alapító, vendégművész – ének, hegedű) ez az első, megjelent lemeze, amely a Fonó gondozásában lát napvilágot.

 

„Szeretném, ha az Esszencia zenéje arra inspirálná a fiatal muzsikusokat, hogy megismerjék a népzene, komolyzene, vagy a jazz muzsika szépségeit és bátran használják azokat a saját zenéjük megalkotásához.” (Lakatos Róbert)

 

 

Előző

Újra Justin Timberlake...

Következő

Boldog Új Évet!...

Kövess minket!