2018. December 14. | Szilárda
Előző

Dancing Cello...

Következő

French Fontana...

Camila Cabello bemutatkozó albuma

Izgalmakban, történésekben és elismerésekben gazdag évet tudhat maga mögött Camila „Havana” Cabello, melynek egyértelmű megkoronázása, egyúttal kemény munkájának gyümölcse, a  Camila c. debütáló album.

 

A szenvedélyes és személyes hangvételű anyag - ahogy ő fogalmazott – „élete elmúlt évének filmzenéje”. A lemez munkálataiba a korábban Katy Perry-vel és Ed Sheerannel is dolgozó Benny Blanco, Ryan Tedder, Pharrell Williams és Sia is besegített. A lemez korábban megjelent, beharangozó dalai, a Never Be the Same és a Real Friends – a Havanabombasztikus sikere nyomában – szintén a slágerré válás útjára léptek. Bizonyára rövid időn belül a további hét szerzeményre is hasonlóan csilligó sors vár. Camila a megjelenés kapcsán mesélt is néhány kulisszatitkot új büszkeségéről.

 

Mini interjú a lemezről

Mesélne arról, hogy miért pont ezt a címet (Camila) kapta az album?

A lemez címe oda vezethető vissza, hogy bár nyilvánvalóan mindig változni fogok - hiszen ezt tapasztaltam eddigi életem során is, hogy mindig változik az, amiről beszélni szeretnék és a zeném is folyamatosan alakul -, de jelen pillanatban úgy érzem, hogy ez az album a tökéletes bemutatkozás, és bemutatása annak, hogy ki vagyok én, miként érzek, hogyan szeretek és hogyan éreztem magam az elmúlt évben. Tehát egyszerűen azt gondoltam, hogy ez a tökéletes útja annak, hogy azt mondjam, ez vagyok én.

 

Mi a legjobb tanács, amit valaha kapott a zenéléssel kapcsolatban?

A legjobb tanács, amit valaha kaptam a zenekészítéssel kapcsolatban, az az, hogy mindig saját magadnak alkoss. Ne igazán foglalkozz azzal, hogy az embereknek tetszik-e majd, vagy sem, mert szerintem ez korlátozza a kísérletező kedvet, és azt, hogy mennyire vagy nyitott az új dolgokra. Soha ne félj kipróbálni új dolgokat. Legyél mindig bátor a művészetedben!

 

Melyik dalt volt a legnehezebb megalkotni az új albumról?

A lemez legnehezebben megszülető dala tulajdonképpen a Havana volt. Minden bizonnyal ez az, aminek az elkészítése a legtovább tartott, mivel sosem voltam teljesen elégedett a versszakokkal, ezért újra és újra nekifutottam, majd végül Pharell Williams segített feltörni a „kódot”. Körülbelül 5-6 hónapig dolgoztunk rajta, mire megszületett a végeredmény.

 

Előző

Dancing Cello...

Következő

French Fontana...

Kövess minket!