2019. Január 22. | Vince, Artúr

SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál 2018

A magyar mozdulatművészet több mint százéves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozó Orkesztika Alapítvány 2018 januárjában, tizenkilencedik alkalommal rendezi meg a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált.

 

A SzólóDuó Fesztivál célja, hogy a szárnyaikat bontogató és tapasztalt alkotókat, táncosokat egyaránt bátorítsa, hogy legújabb alkotásaikat megismertesse a nagyközönséggel. Az idei fesztivált négy jelölőkör előzte meg Németországban, Lengyelországban és Magyarországon, a további pályázók pedig videón keresztül adhatták be jelentkezésüket.

 

A SzólóDuó Fesztivál 2005 óta egy nemzetközi szakmai találkozó, s mint ilyen, kiváló alkalmat ad arra, hogy termékeny kommunikációt indítson el az egyes tánctrendek képviselői között. Az Alapítvány a fesztivál során lehetőséget teremt minden alkotónak, hogy művészi elképzelését szabadon bemutathassa.

 

Azok a résztvevők, akik a jelölőkörökön nyújtott teljesítményük alapján továbbjutottak a versenyprogramba, személyes szakmai visszajelzést kapnak a zsűritől, ezzel segítve önálló alkotói fejlődésüket. A legjobb produkciók a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazatai alapján nyerik el a díjakat. A versenyprogram legjobbjait a SzólóDuó 2018 Gálaesten - 2018. január 13-án láthatja majd a közönség.

 

Az idei, több mint 80 pályázatból, 4 jelölőkör keretében szakmai zsűri válogatta ki a programba kerülő 23 verseny produkciót, melyből 20 koreográfiát láthat a közönség.

A produkcióknak, mint egységes önálló műveknek a fesztivál adja a premierjét, tehát a közönség garantáltan új, vagy ebben a formában soha nem látott alkotásokat láthat.

A gálaesten az idei év legjobb produkció mellett fellépnek lengyel vendégeink, Anna Piotrowska, Artur Bieńkowski és Alexey Torgunakov.

 

A fesztivál ideje alatt a korábbról jól ismert kísérőprogramok is megrendezésre kerülnek. Helyszíneinken az Ork-Kota Platform 2018 keretében egyperces táncfilmeket láthatnak a vendégek. A kísérőprogramok részét képzik azok a nyitott, szakmai beszélgetések is, melyeken az alkotók visszajelzést kaphatnak a szakma jeles képviselőitől és a közönségtől egyaránt.

 

Délelőttönként az Orkesztika Alapítvány - MOHA- Mozdulatművészek Házában szakmai workshop-ok keretében, Anna Piotrowska és Góbi Rita kurzusára várjuk a profi és kezdő táncosokat.

 

Helyszín és időpont: MOHA- Mozdulatművészek Háza, 2018.január 10-13.

Kövess minket!