2019. Február 21. | Eleonóra
Előző

Komédiától a drámáig...

Következő

Apák Napja...

Sziget: a díj (és a név) kötelez

Elfogytak a Sziget diákjegyek és már nem lehet kapni augusztus 11-12-13-ra, azaz szombat-vasárnap-hétfőre szóló háromnapos bérletet sem az idei fesztiválra.

„A tavalyelőtti érdeklődést idézik az idei eladások” – nyilatkozta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. 2016-ban történelmi csúcsot, azaz majd’ félmilliós látogatottságot ért el kedvenc fesztiválunk az egy hét alatt, akkor a bérletek már június végén elfogytak, és 2 napra is elővételben elfogyott az összes napijegy. 


Idén már korábban gazdára talált az összes 5 napos bérlet és az augusztus 10-11-12-re szóló háromnapos bérletek. Elfogytak a diákjegyek is és a Sziget szombat-vasárnap-hétfő napjaira szóló 3 napos bérletek is.


Mint ismeretes, minden idők legjobb zenei felhozatalát sikerült összeállítani idén a szervezőknek, a fellépők közt olyan nevekkel, mint Kendrick Lamar, az Arctic Monkeys, a Gorillaz, Lana Del Rey, a Mumford & Sons, Shawn Mendes, Kygo vagy Dua Lipa.

Eljött az idő, hogy az idei Sziget Fesztivál is teljes pompájában mutassa meg magát a nagyérdeműnek, amihez részint pár olyan friss érkező is hozzájárul, mint Bonobo, Oscar And The Wolf, Rhye, Flux Pavilion, a Yellow Claw,  What So Not, vagy  Michael Calfan. 

Az új nevek közt van az elektronikus zene egyik legnagyobb alakja, Bonobo, aki egy speciális live set-tel érkezik a Szigetre. Szintén jön az EDM producer, DJ, énekes dalszerző Flux Pavilion. Amszterdamból érkezik a Yellow Claw duó, zenéjükben elegyítve számos műfaj, mint például a hip-hop, a dubstep vagy a big room house elemeit. A kínálatban ott van a belga művész Max Colombie, aki Oscar and the Wolf néven vált ismertté, a kanadai énekes Mike Milosh R&B projektje, a Rhye, a francia DJ producer Michael Calfan valamint az ausztrál producer Emoh Instead elektronikus zenei projektje, a What So Not. 


Ne felejtsük és legyünk büszkék rá: január 17-én adták át az European Festival Awards kategória-díjait. A magyar Sziget Fesztivált is díjazták, a szervezők a Line-up of the year, azaz a tavalyi év legjobb zenei felhozatalának díját vehették át. A Szigetet egyébként az elmúlt években többször és több kategóriában is díjazták. Kétszer volt már Európa Legjobb Nagyfesztiválja, nyert már a Legjobb Zenei Felhozatalért járó díjat és volt a Fellépők Kedvenc Fesztiválja, tavaly pedig az év életmű díját kapta, amit a Sziget korábban autóbalesetben elhunyt munkatársa, Dan Panaitescu posztumusz kapott meg.
Tóth Gábor Ákos

Előző

Komédiától a drámáig...

Következő

Apák Napja...

Kövess minket!