2017. December 13. | Luca, Otília

Sirály az Átriumban

A darabot a tehetséges fiatal rendező, Fehér Balázs Benő állítja színpadra. A próbákról, az előadásról a Trigorint alakító Kaszás Gergő, az Arkagyina fiát Kosztyát játszó Porogi Ádám és a szerelmét megtestesítő Trokán Nóra mesél.

 

Arkagyina darabbeli párját, Trigorint, a híres írót Kaszás Gergő alakítja. - „Idén tavasszal már nem akartam újat próbálni – mondja arra a kérdésre, hogyan került az előadásba. – „Sok futó előadásom van, de azt gondolom, vannak helyzetek, amikből nem szabad kimaradni. Ez ilyen helyzet: nem tudtam rá nemet mondani, a darab miatt, illetve a benne szereplő emberek miatt. Az egész társaság, így együtt, nagyon izgalmas végeredményt hozhat. Ugyan még nem is lehet tudni, hogy csapatként hogyan fogunk együttműködni, mégis érdekes. László Zsolt például eggyel fölöttem járt a főiskolára, de úgy emlékszem, hogy mi nem dolgoztunk együtt színpadon soha – igaz, itt sem lesz olyan sok közös jelenetünk.

 

Életem egyetlen rendezésében Derzsi János volt az egyik címszereplő – nem biztos, hogy nagy örömmel emlékszik rá, de jó munka volt. Most az a legfontosabb kérdés, sikerül-e szép és izgalmas előadást létrehozni, de azt kívánom, ha jól sikerül, akkor tudjuk majd minél többet játszani. Mostanában azt tapasztaltam, ez a nehézség. Egerben – ahol kilenc évig játszottam – évad végén lekerültek műsorról az előadások, tiszta lappal indultunk ősszel – csak egy-két produkciót vittünk át, amiket meghívtak fesztiválra, meg a zenéseket. Budapesten négy év alatt ez a tizenhatodik előadásom, ebből kilenc most is műsoron van, és Szikszai Rémusszal még idén elkezdjük próbálni A legyek urát – bár majd csak szeptemberben mutatjuk be –, az lesz a tízedik futó előadásom, és ez sok. Fizikailag is, mentálisan is. Az egyeztetésről nem is beszélve.”

 

Arkagyina fiát, Kosztyát a Kaposvári Egyetemen, Mohácsi János osztályában 2012-ben végzett Porogi Ádám játssza. - „Trepljovra nehéz nemet mondani. Benőnek láttam munkáit, nagyon tetszettek, a csapat is nagyszerűnek tűnik. Várom nagyon, kíváncsi vagyok, meddig jutunk el a munka során, mennyit fedezünk föl Csehovból, magunkból” – mondja a fiatal színész.

 

Kosztya szerelmét, Nyinát Trokán Nóra alakítja, aki 2009-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztályában, korábban ő is a kecskeméti társulat tagja volt, most szabadúszó, a közönség a televízióból és több filmből is ismerheti. -„Szerintem nincs színésznő, aki nemet mondana egy ilyen szerepre, meg erre a darabra, meg egyáltalán Csehovra. Dolgoztam már Benővel, a Tajtékos napok című előadásába ugrottam be, amit nagyon szerettem, nagyon jó hangulatban dolgoztunk. Nagyon tehetséges, energikus rendezőnek tartom. Amikor felkért, elmondta, kikkel szeretne együtt dolgozni a Sirályban, egytől egyig nagyon örültem mindenkinek. Ráadásul Porogi Ádámmal sokat dolgoztam Kecskeméten, az is nagyon jó, hogy ebben a két szerepben újra találkozunk.” – mesélte Nóra.

 

Kövess minket!