2019. Április 20. | Tivadar

Pierre Sauvil: Napfény nekünk

A Rózsavölgyi Szalon egyik legrégebben futó előadása, a 2012-es indulást követő második bemutató, amely azonban az őszi-téli szürkeségben valóságos gyógyír még ma is az ember lelkének. Ezért is ajánljuk ismét a figyelmükbe.

 

A magunkra, gyarlóságainkra ismerés nem fájdalmas, sőt – jókat tudunk nevetni a tipikusan csak francia művekben fellelhető tűpontos megfigyeléseken. Mert miről is szól Pierre Sauvil Napfény kettőnknek című vígjátéka? Hogyan lehet elviselni valakit, akivel muszáj együtt élni, akivel semmiben nem lehet egyetérteni, mert mindenben épp ellenkező véleményen van, és semmi sem érdekli, ami a másik számára fontos? Persze kéznél a magyarázat: a férfi gazdag, a lány szegény. Semmi sem köti őket össze, sem a koruk, sem az ízlésük, ám, - ahogy az ilyenkor lenni szokott, - mire a darab véget ér – biztosan szeretni fogják egymást. De ezúttal szó sincs szerelemről...

 

Szervét Tibor nem játszik gyökeresen mást, mint amit hasonló szerepeiben már láthattunk tőle, mégis, nem rossz értelemben vett rutinosságról, inkább magabiztosságról és profizmusról van szó, amely azonban nem zárja ki a valódi színészi pillanatok létrejöttét. Sipos Vera főszerepben bizonyíthatja régóta feltűnő tehetségét – és él is a lehetőséggel. Réthly Attila rendező elsősorban színészvezetésben kiváló, de igen ötletesen rendezte bele az előadásba – velünk, nézőkkel egyetemben - a sajátos, kávézó, szalon teret is.

 

Szereplők: Szervét Tibor, Sipos Vera, jelmez: Velich Rita, fordító: Nemlaha György, rendező: Réthy Attila

Helyszín és időpont: Rózsavölgyi Szalon, következő előadás:2018. dec.4.

Kövess minket!