2018. Október 24. | Salamon
Előző

Zenei gyöngyszemek a Mátyás-templomba...

Következő

Budapest Ritmo...

Őszikék Füredről

Hogy az „édesvízi mediterrán” nem csak a regénysorozatban létezik, igazolja, hogy Balatonfüred őszi idegenforgalmi és kulturális kínálatából a szerző ajánl programokat.

 

Aki járt már Balatonfüreden jól tudja, hogy az északi part ékessége, az egész Balaton legelegánsabb települése. Központja a Zákonyi sétány, ahol a tengerpartot idéző miliőben élvezhetjük az indián nyár utolsó napjait. Ki-ki kedve szerint válogathat a kínálatból: akit a shoppingolás kevésbé vonz, fagyizók, kávézók teraszain várhatja be a másikat.

 

Jómagam ilyenkor általában keresek egy jó wellnesst, amire a sétány elején, közvetlenül a parton álló Hotel Silverine Lake Resort****superior  kínálja a legpazarabb lehetőséget – többek között a vitorláskikötőre néző üvegfalú kerti szaunájával. Itt egyébként a család minden tagja otthon érezheti magát, hiszen ez a „hely” több mint egy modern, stílusos szálloda: erőssége - méretéből is adódóan - a személyre szabott vendéglátás. Aki ide érkezik, biztos lehet abban, hogy a recepciós már a második alkalommal megismeri és a pincér is tudja, mi a kedvenc étele, itala.

 

Átpörgetve az aktuális kínálatot, józan paraszti ésszel én a következőket ajánlanám az ide érkezők figyelmébe: „Őszi áreső” csomag, valamint az őszi iskolai szünet idejére kínált 4=3 ajánlat.

 

A felnőtteket kedvezményes borkóstolókkal, Halloween welcome drinkkel, a Venus Wellness részlegben kedvezményes árú Deluxe Vörös Szőlő rituáléval, fél áron kínált kerékpárbérlési lehetőséggel, míg a gyerekeket Halloween diszkóval, mesefilm vetítéssel, Rudi bohóccal, családi tökfaragással várják ebben az időszakban.

 

Azokra is gondoltak, akik a városban, vagy a környékén szeretnének programokat, számukra is összeállítottak ajánlatot, amelyben kalandpark, állatkerti séta, vitorlástörténeti kiállítás, borkostoló, Liliput kisvasút egyaránt szerepel.

 

Izgalmasnak tűnnek a Füredi Szüret változatos programjai is, amelyet október 19-22 között rendeznek meg a Tagora sétányon. Lesz folklórszínházi előadás, zenével, tánccal, mesével, fúvószenekarok bemutatkozása, táncház és süteménysütő verseny. A sok program közül kettőt is kiemelnék, a 21-i Lakatos Róbert és a RÉV, valamint a 22-i Etnorom koncerteket.

 

Egy kis sétát követően visszatérve a hotelbe – ahol sikerült elcsípnünk egy Balatonra néző szobát – kitártam a terasz ajtaját és a tó vízén megcsillanó napsugarakat csodálva arra gondoltam, amire kanadai-magyar regényhősöm: igen, mindig itt szeretnék élni. Egy nem csinált, hanem valódi idillben.

Tóth Gábor Ákos

Előző

Zenei gyöngyszemek a Mátyás-templomba...

Következő

Budapest Ritmo...

Kövess minket!