2019. Június 26. | János, Pál
Előző

Original Enigma Voices...

Következő

39. Budapesti Tavaszi Fesztivál...

Mézga Család

A Magyar Televízióban 1968-ban bemutatkozó Mézga család c. rajzfilmsorozat azonnal az egész ország kedvence lett, történetén több generáció nőtt fel. Mézgáék a gyerekeken kívül a felnőtteket is lenyűgözték, a sorozatból több széria is készült, melyek rendre megdöntötték a nézettségi rekordokat. A felejthetetlen, örökzöld történet egy zenés vígjáték keretében kerül végre színpadra.  

 

A Mézga Család c. zenés színpadi vígjátékban a Romhányi – Nepp –Ternovszky nevekkel fémjelzett eredeti mű alapján elevenednek meg a közkedvelt karakterek. Életre kel Géza, Paula, Kriszta, Aladár, Blöki és Maffia, természetesen a sorból Máris szomszéd sem maradhat ki, felbukkan a jövőből MZ/X, sőt a sosem látott, de annál gyakrabban emlegetett Hufnágel Pisti és Tivadar is megjelennek a színen.

 

A zenés vígjátékban az alkotók aktualizálták az eredeti sztorit. A szenzációsnak ígérkező színpadi előadásból megtudhatjuk, hogy Géza hogyan dolgozza fel a kapuzárási pánikot, hogy Paula valóban félrelép-e, hogy Kriszta összejön-e újra a gót rockzenésszel, sőt Máris szomszéd sötét titkaira is fény derül. Mindeközben Aladár felfedezi az MZ/X-et és a kalamajka tetőfokán megalakul a családi maffia. 

 

Szűcs Gábor rendező kiemelte:

„Ha egy rajzfilmsorozatot kellene kiemelni, amely egyaránt beleégett a szívekbe és a retinákba, mi, a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek szülöttei gondolkodás nélkül vágnánk rá: Mézga Család. A több mint három évtizeden át töretlen népszerűségnek örvendő rajzfilmsorozat egy kedves, színes, a valóságosnál emberibb világot teremtett, amelybe jó érzés volt hétről hétre hazatérni.

 

Mézga Géza és Paula, Aladár, Kriszta, Blöki, Maffia, Hufnágel Pisti és Máris szomszéd, Romhányi József és Nepp József remekül eltalált, felejthetetlen karakterei olyan valóságosak, hogy szinte lelépnek a képernyőről. Mi épp erre alapoztunk: a Mézga család karakterei keljenek életre a színpadon. Hiszem, hogy ez sikerülni fog, és a felhőtlen, zenés, szórakoztató előadás a fiatalokat is elrepíti egy térben és időben messzi, szebb világba, ami után ők is megértik, hogy mit jelent, ha a szüleiktől azt hallják: MZ/X, MZ/X, jelentkezz!”

 

A Mézga Család kalandos történetének lenyűgöző kreativitása, sziporkázó ötleteinek végtelen tárháza, fantasztikus humora, felejthetetlen karaktereinek pontos, részletes kidolgozása garanciát jelentenek a színpadi változat sikerére is. A zenés vígjátékban felcsendül a rajzfilmsorozatból jól ismert eredeti főcímdal is. 

 

Szereposztás:

Mézga Géza: Magyar Attila / Bodrogi Attila, Paula: Balázs Andrea / Kokas Piroska, Kriszta: Andrádi Zsanett, Aladár: Náray Kovács Zsombor / Maszlag Bálint, Máris szomszéd: Szacsvay László / Maszlay István / Tűzkő Sándor, Tivadar: Tűzkő Sándor, Maffia: Katona Klaudia, Blöki: Mező Zoltán, Icu: Deák Lőrincz Andrea,

Rendező: Szűcs Gábor, zeneszerző: Mészáros László, főcímdal: Deák Tamás, író: Deák Lőrincz Andrea, dramaturg: Romhányi Ágnes

 

Helyszín és időpont: MOMKULT, bemutató: 2019.04.15-16., további előadások:

Budapest 2019.05.20. 21.22. 23,  Győr 04.19-20., Dunaújváros 04.26., Miskolc 04.27-28., Eger 05.05., Gödöllő 05.07., Keszthely 05.08., Szekszárd 05.16., Veszprém, 05.17- 18., Békéscsaba 05.25., Debrecen 05.28., Szeged 06.01., Siklós 06.08-09., Szombathely 06.13.    
Előző

Original Enigma Voices...

Következő

39. Budapesti Tavaszi Fesztivál...

Kövess minket!