2017. December 15. | Valér
Előző

Cirkusz és utcaszínház...

Következő

Jazz, bor, Balaton – Paloznaki Jazzpik...

La Passion

Roby Lakatos „a cigány hegedűsök királyától”, Bihari Jánostól származik, a  legendás hegedűs család sarja, lenyűgöző virtuozitást és stílusbeli sokoldalúságot örökölt. Cigány hegedűsnek, „az ördög hegedűseként” is ismerik (Paganinihez hasonlítják). Igazi klasszikus, szenvedélyes jazz improvizatőr, zeneszerző. Különleges hangulatot varázsol zenéjével, keveri  a magyar cigányzenét, a magyar népdalokat a klasszikus és a jazz muzsika stílusjegyeivel.

 

Rendkívül tehetséges és  kivételes előadói képessége van, igazi egyedi színfolt a művészek között. Színpadi jelenléte, a zene iránti alázata és játéka  különleges, minden koncertje során lenyűgöző és felejthetetlen élményt biztosít a közönségnek. Amerikai és német szerződéseinek köszönhetően egész fiatalon utolérte a világhír. Európa, Ázsia és Amerika szinte minden nagy előadótermében és fesztiválján megcsillogtatta már tudását. Karrierje során olyan neves muzsikusokkal ismerkedhetett meg, mint Yehudi Menuhin, Stéphane Grappelli, vagy Maxim Vengerov.

 

A La Passion című nagylemezen szereplő dalai visszaadják a művész egyedülálló energiát. Az album lehetőséget kínál, hogy a néző elmerüljön a zenei szabadság, a páratlan virtuozitás és a változatos repertoár szépségében. Don Heckman, a Los Angeles Times újságírója például azt írta róla egyik cikkében, hogy ha az alapján fizetnék őt, hány hangot szólaltat meg egy előadás alatt, ő lenne a világ leggazdagabb zenésze.

 

Helyszín és időpont:Marriott Hotel Budapest, 2017. augusztus 6. 15., 18. óra

Előző

Cirkusz és utcaszínház...

Következő

Jazz, bor, Balaton – Paloznaki Jazzpik...

Kövess minket!