2019. Január 17. | Antal, Antónia
Előző

A buli folytatódik!...

Következő

Béres Ilona és Fodor Tamás a Magyar S...

Budapesti premier

A 2015-ös Beethoven Budán Fesztiválon hangzott el először a Sárik Péter Trió Beethoven műveinek jazz-feldolgozásait tartalmazó műsora, melyből lemez is készült X Beethoven címmel a Rózsavölgyi Kiadásában. A bemutató harmadik évfordulójára elkészült a program vonószenekarral kibővített változata, amely a pécsi Kodály Központban megtartott premier után először hangzik fel Budapesten.

 

A vonószenekarral kibővített jazzes Beethoven program igazi különlegesség, a Mester művei ebben az értelmezésben most hallhatók először.

 

A Sárik Péter Trió az elmúlt tíz évben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman nagyon nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a zenekar a közönség sokkal szélesebb rétegét szólítja meg, mint a jazz-zenekarok többsége. A Trió koncertjeinek hangulata sokszor inkább pop vagy rock koncerthez hasonlatos, még akkor is, ha a Zeneakadémián, vagy a legkomolyabb koncerttermekben játszanak. A zenekar közvetlenségével, energiájával sok új rajongót hoz a jazznek. 

 

A BTA Szimfonikusok fő célkitűzése, hogy a korábbi évszázadok szakrális művei mellett kortárs egyházzenei kompozíciókat is népszerűsítsen úgy templomokban, mint az ország számos koncerttermében. Ezek mellett gyakran közreműködnek gospel, könnyűzenei és jazz produkciókban is.

 

„Minden feldolgozásnak csak akkor van értelme, hogy ha az hozzá tud valamit tenni az amúgy önmagában tökéletes műhöz, úgy, hogy annak eredeti üzenete megmaradjon.  Az még jobb, ha az átdolgozás olyanok érdeklődését is felkelti, akik jelen esetben nem klasszikus zene, vagy Beethoven rajongók. A Beethoven estjeink közönségének lelkes visszajelzései alapján úgy látom, jó úton járunk, hisz a cél az, hogy minél több új arcot láthassunk a koncerttermekben." - nyilatkozta Sárik Péter

 

Fellépők: Sárik Péter – zongora, Fonay Tibor – nagybőgő, Gálfi Attila – dob,

Almási Kornél - karmester

 

Helyszín és időpont: MOMKult, 2018. május 3.

Előző

A buli folytatódik!...

Következő

Béres Ilona és Fodor Tamás a Magyar S...

Kövess minket!