2019. Március 19. | József, Bánk

Az öldöklés istene

A Kultúrbrigád és az Átrium előadása Yasmina Reza világszerte nagy sikerrel játszott tragikus bohózata, Az öldöklés istene.

A történet szerint két kisfiú játszik a téren, majd egyik kiüti a másiknak a fogát. Négy szülő beszélget egy lakásban, majd kiderül: semmivel sem jobbak, mint a gyermekeik. A két házaspár szerepében Herczeg Adrienn és Hevér Gábor valamint Péterfy Bori és Szikszai Rémusz látható. A francia írónő világhírű komédiája leleplező őszinteséggel beszél a kispolgári álszentségről, és arról, hogy mindannyiunkban mennyi sérelem, előítélet és düh kavarog.

 

Yasmina Reza Párizsban élő, magyar származású írónő. Színműveit számos elismeréssel jutalmazták, többek között megkapta a rangos Molière-díjat is. Az öldöklés istene című darabjából legutóbb Roman Polanski készített filmet, világhírű sztárokkal a címszerepben.

 

Itthon a darabot Bereczki Csilla rendezésében, Mikó Csaba „szöveghangolásában” mutatja be az Átrium. Az előadás lakásdíszletét Szakács Ferenc, jelmezeit Pető Kata tervezi, a zenéjét Kákonyi Árpád jegyzi.

 

Kövess minket!