2019. Január 17. | Antal, Antónia
Előző

Sziget: a díj (és a név) kötelez...

Következő

Kék Madár Fesztivál...

Apák Napja

Június 17-én  az apáké a főszerep. A köszöntés mellett az UNICEF arra is felhívja a figyelmet, hogy az apák mennyire fontos szereplői a gyerekek életének. Aktív részvételük a koragyermekkorban hozzájárul gyermekeik egészséges fejlődéséhez, a közösen töltött minőségi idő kiegyensúlyozottabb és sikeresebb felnőtt életet biztosít gyermekeik számára.

 

A koragyermekkor kritikus időszak a gyermekek értelmi, érzelmi, társas, és testi fejlődése szempontjából. Ma már bizonyított tény, hogy az apák azzal is jelentősen hozzájárulhatnak gyermekük későbbi életéhez és adottságaihoz, ha az anyák mellett már ebben a korai szakaszban tevékenyen részt vesznek a kicsik mindennapjaiban, etetik őket, olvasnak nekik, beszélgetnek, játszanak és énekelnek velük.

 

Az apák szerepvállalása a terhesség időszakában, a szülés közben és közvetlenül azután megalapozza gyermekük iránti elköteleződésüket, erősíti felelősségérzetüket és pozitív hatást gyakorol a gyermek testi és lelki fejlődésére egyaránt. Az érzelmileg támogató, figyelmes és gondoskodó apa aktív jelenlétéből a gyermekek életre szóló előnyöket szereznek.

 

Kutatások bizonyítják, hogy ha a gyermekeknek jó a kapcsolatuk apjukkal, akkor hosszú távon is jobb lesz a lelki egészségük, erősebb lesz az önbecsülésük, empatikusabbak lesznek, könnyebben alakítanak társas kapcsolatokat és elégedettebbek lesznek az életükkel is. A gyermekük iránt elkötelezett és a gyermek életében aktívan résztvevő apák azáltal is javíthatják gyermekük kilátásait, hogy a jó apa-gyermek kapcsolatban csökken a depresszió, a szorongás és a gyermek téves önértékelésének veszélye.

 

Apák napján az UNICEF Magyarország várja az apukákat, a gyerekeket és persze az anyukákat is a Marczibányi téri Sportközpontban.

 

A számos interaktív program mellett a látogatók meghallgathatják kedvelt sztár-apukák saját Apa-sztorijait. A szakértők mellett ott lesz többek között Sebestyén Balázs, Oláh Gergő, Rónai Egon, Nánási Pál, Hajós András, Nyári Krisztián, Lukács Miklós, Harsányi Levente, de a Nickelodeon jóvoltából találkozhatnak Dórával és SpongyaBobbal is a gyerekek. A sportos családok kispályás focimeccseken, kosár- és squashmérkőzéseken indulhatnak, de akár pingpongozhatnak vagy csocsózhatnak is együtt. A helyszínen dedikálja legújabb könyvét Varró Dániel, aki szintén részt vesz  a  kerekasztal beszélgetések egyikében.

 

Fontos háttérinformációk a sportmérkőzésekhez:

A kispályás foci- és kosármérkőzésekre nevezni az alábbi címen lehet:

https://unicef.hu/apak-napja

A 5+1 fős focicsapatokat (vegyes „apa-gyerek” csapatok) a helyszínen a bírók segítségével állítjákk össze, de akár teljes csapatok nevezését is várják.

A nevezési díj 2500,- Ft / fő, minden nevező UNICEF mezt kap ajándékba. Érdemes nevezni, mert a nyerteseket – a játék öröme mellett - értékes ajándékok várják.

 

A rendezvényre a belépés díjtalan, a sportmérkőzések nevezési díjá

val a játékosok az UNICEF gyermekekért végzett munkáját támogatják.

Előző

Sziget: a díj (és a név) kötelez...

Következő

Kék Madár Fesztivál...

Kövess minket!