2017. November 19. | Erzsébet
Előző

Folk delicatess a városban...

Következő

„Maria Callas-mesterkurzust”...

22. Múzeumok Majálisa

Múzeumok csúcsra járatva: a múzeumok legnagyobb közös ünnepe a Múzeumkertben.

 

Több mint 120 múzeum és kulturális intézmény gyűlik össze az ország különböző részeiből, hogy emlékezetessé tegye ezt a kétnapos, ingyenes fesztivált. Sátraik és programjaik behálózzák a Múzeumkertet, a kincseikből készült Műtárgysétány az MNM épületét, a Tudássétányon pedig a művészetek, az irodalom és a természet jegyében bárki tesztelheti saját tudását.

 

Az esemény szervezője, a Magyar Nemzeti Múzeum mindemellett idén is színes és izgalmas programokat kínál minden korosztálynak - előadások, koncertek, kézműves vásár, design-sarok, gasztronómiai kóstoló várja az érdeklődőket a hétvége folyamán. Itt osztják ki a múzeumi szakma rangos elismeréseit, az Év múzeuma- és az Év kiállítása-díjakat.

 

A Majálison a történelem színpadáról is fellebben a függöny: az MNM Élő Múzeum programja időutazásra csábítja a látogatókat az IGE-IDŐK című kiállítás tereibe. A Majális idén is kapcsolódik az ICOM Múzeumi Világnapjához, és az MNM a Múzeumok Európai Éjszakáján, szombaton, este 10 óráig tart nyitva.

 

Az idén fellép a Makám, a Vodku zenekar, a Kerekes Band, a Lóci játszik, a Baltazár Színház, a Nemadomfel, a Villon-trio, a Group’n’Swing és még sokan mások.

 

Helyszín és időpont: Magyar Nemzeti Múzeum, Múzeumkert, 2017. május 20-21.

Előző

Folk delicatess a városban...

Következő

„Maria Callas-mesterkurzust”...

Kövess minket!