2018. Július 21. | Dániel, Daniella
Előző

Michael Chabon - Ragyog a hold...

Következő

Eszterhai Katalin – Majdnem Esterházy...

Usha Doshi: Creating with Shapes

Elkészült A COS első design témájú könyve, amely a Creating With Shapes (Formákkal alkotni) címet viseli. A kiadvány a londoni Royal College of Art tanára, Usha Doshi munkáit mutatja be, aki már többször működött együtt a márka tervező csapatával. A könyv megünneplésére a márka egy limitált kiadású, 11 darabos női kollekciót hozott létre, amely Usha Doshi innovatív szabászati technikáit és metódusait alkalmazza.

 

A tervező és modellező Usha Doshi 20 éve dolgozott a szakmában, amikor először felfedezte és megalkotta a sajátos, új szabászati technikát. Egy nap azt figyelte, amint az unokái otthon játszanak a különböző textildarabkákkal; egyszerű, geometrikus formákat vágtak ki az anyagból, amelyet adott nekik. Usha észrevette, hogy ezek a formák épp alkalmasak arra, hogy bonyolult hajtásokat, redőzéseket és fodrokat hozzon létre velük, anélkül, hogy túlzott mennyiségű anyagot, vagy komplex technológiai, gőzölési eljárást alkalmazna.

 

 Usha továbbfejlesztette ezt az egyszerű felfedezést egy innovatív, kreatív megoldássá, amellyel évtizedeken keresztül segített valóra váltani dizájnerek ötleteit. Ezzel az új kiadvánnyal szeretné megosztani a tudását a világ különböző területein élő kreatívokkal is.

 

Usha így fogalmazott a koncepcióról: „Ez az izgalmas, új technika tökéletes arra, hogy a kreatív ötletek, víziók feláldozása nélkül a gyártás is megvalósulhasson. A könyv a tervezők és a szabászok számára is fantasztikus eszköz lesz.”

 

A Creating With Shapes kapszulakollekció Usha technikája alapján készült, mélykék, optikai fehér és drapp árnyalatokban játszó női darabok alkotják. A kollekció fő darabjai között találhatunk egy klasszikus gyapjú kabátot, geometrikus részlettel a hátán, egy modern blúzt, éles hajtással az elején, és egy asszimetrikus selyem ruhát, amelyet strukturált redőzés díszít – mind a könyv változatos technika alkalmazási módszereit mutatják be.

 

Karin Gustafsson, a COS kreatív igazgatója így vélekedik az október 20-án debütáló kollekcióról: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy támogathatjuk Usha első könyvének megjelenését, illetve, hogy egy limitált darabszámú kollekciót is létrehozhattunk, amely az ő módszereit alkalmazza. Ezt a technikát már használtuk többször is korábban a kollekcióink tervezése során, örülünk, hogy most másokkal is megoszthatjuk.”

 

Utánajártunk: a könyv és az új kollekció a COS budapesti üzletében is elérhető lesz.

 

.

Előző

Michael Chabon - Ragyog a hold...

Következő

Eszterhai Katalin – Majdnem Esterházy...

Kövess minket!