2019. Április 19. | Emma
Előző

Kathryn Hughes...

Következő

Verebes István: Tólig...

Tóth Gábor Ákos: Végtelen nyár

Már nagyon vártuk a folytatását az Édesvízi mediterrán sorozatnak, amelyet a szerző eredetileg trilógiának tervezett, de szerencsére környezete és az olvasók visszajelzései kikényszerítették a történet folytatását. Az újabb kötetben ahelyett, hogy kisimulnának a dolgok, megint bezavar a külvilág a kis Balaton-felvidéki falu életébe.

 

A betelepülő kanadai magyar házaspár egy napon arra ébred, hogy a szomszédos szőlőbirtokon megkezdődött a tőkék módszeres kiirtása. Ezt végignézni sem kellemes, ráadásul egy távoli viselkedéskultúra képviselőiként nem is hagyhatják szó nélkül. De vajon az Öreghegyi Kúria és Borbirtok tulajdonosai számíthatnak-e a helyiek segítségére, illetve Balatonszépe lakói elfogadják-e azt a nyaralósok kezdeményezte összefogást, amivel megpróbálják felvenni a harcot a falu mediterrán báját veszélyeztető befektetői csoporttal?

 

Tóth Gábor Ákos regényfolyamának újabb epizódjában a magával ragadó, balatoni hangulaton kívül olyan aktuális gondok is terítékre kerülnek, mint a természetvédelem, a múlt örökségének értő felhasználása, felelősség a minket befogadó közösségért.

 

Míg a korábbi kötetek a hamisítatlan „bor, mámor, Balaton” strandolvasmányt jelentették, a regényfolyam negyedik darabja immár az irodalmiság maradandó élményét kínálja.

.
Előző

Kathryn Hughes...

Következő

Verebes István: Tólig...

Kövess minket!