2019. December 16. | Etelka, Aletta
Előző

Farkasházi Réka: Életmesék...

Következő

Nyáry Krisztián: Életemnél is jobban...

Tóth Gábor Ákos: Mindörökké Balaton - Édesvízi mediterrán 5.

Maga az író sem gondolta, hogy a hazatelepült kanadai-magyar család története olyan szórakoztató és izgalmas, hogy a közönség „kierőszakolja” a folytatást. Tóth Gábor Ákosnak a trilógia helyet öt köteten keresztül kellett „megálmodnia” szereplőinek kalandjait. Így ez történt az Édesvízi mediterrán regényfolyammal, amelynek immár 5. kötetét tartja kezében az olvasó.


A hazatelepült kanadai magyar „bőrébe bújt” szerző családjával egyre otthonosabban érzi magát az aprócska Balaton-felvidéki faluban. S bár Oaks nem győzi hangsúlyozni, hogy gyűlöli az idillt – fél, hogy elveszti a nehezen megszerzett harmóniát –, meglepődik, amikor azzal szembesül, hogy Balatonszépe lakói nem kérnek a sikerből, amit felesége a történetük megírásával aratott.

Híre megy, hogy egy kanadai stúdió filmet forgat a regényből, ráadásul éppen a faluban. A helybéliek és a nyaralók tiltakoznak, mert úgy érzik: a produkció áruba bocsátja az élményt, amelyet ők nap mint nap átélnek.

A turistáktól érintetlen földi paradicsomok lakóinak örök dilemmája: mennyire támogassák a fejlődést hozó változásokat és a várható haszon érdekében milyen határok között mondjanak le hagyományaikról?

A szerző az emberi kapcsolatokra, az együttélés mulatságos buktatóira és a problémákon átsegítő, közös gasztronómiai tréningekre építi történetét, amelyet ezúttal is a csodás balatoni környezet elmaradhatatlan díszletébe helyez.

 

„Amikor megvalósulnak az álmaink, azt legalább olyan nehéz megemészteni, mint amikor nem. A kaland előbb-utóbb feladattá, tervvé silányul, de lássuk, hogy működik ez a mindennapokban!"

Előző

Farkasházi Réka: Életmesék...

Következő

Nyáry Krisztián: Életemnél is jobban...

Kövess minket!