2019. Október 16. | Gál
Előző

Elhozzuk a világot!...

Következő

Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak...

Michel Bussi: Fekete vízililiomok

Végre a magyar olvasók is kézbevehetik a modern európai thriller egyik legsikeresebb szerzőjének, a francia Michel Bussi új könyvét.  Bussi évek óta a műfaj egyik legolvasottabb szerzője szinte minden európai országban. A brit sikerlisták állandó szereplője, az eladott kötetek számát milliókban mérik.

A történet látszólag egyszerű. A Claude Monet-nak annyira kedves normandiai faluban, Givernyben, az Epte folyó partján holtan találják Jérôme Morval szemészt. Meggyilkolták. A toulouse-i rendőrakadémiáról frissen kikerült nyomozó számára a szép helyi tanítónő férje az első számú gyanúsított. De, ahogyan egy jó krimiben, senki és semmi nem az, mint aminek látszik…

Az ötvenhárom éves író számtalan irodalmi díj nyertese. Több regényéből filmes feldolgozás is készült. Amikor éppen nem ír, politológusként és a rouen-i egyetem földrajz tanszékének professzoraként dolgozik – és nem titok, hogy mindkét szakmájából merít ihletet történeteihez, amelyek ezáltal különösen részletgazdagok, hitelesek, és komplex irodalmi élményt nyújtanak. Ezidáig egy könyvét fordították magyarra 2013-ban Emilie vagy Lyse-Rose? címmel, amely itthon is meghódította a krimiolvasó közönséget.

Ez már a hatodik regénye, és úgy tűnik, minden évben új kötettel és egyre népszerűbb történetekkel nyűgözi le olvasóit, melyeket a kritika is nagyra becsül. A Fekete vízililiomok irodalmi értékét többek között Michel-Lebrun díjjal, a Cognac Festival thriller közönségdíjával, a Villeneuve-les-Avignon Festival Földközi-tengeri thriller díjával, valamint a Normandiai Írók Társaságának Gustave Flaubert Nagydíjával ismerték el. Azonnal felkerült az Amazon és a Waterstones sikerlistájára, az utóbbinál a Hónap thrillere címet is elnyerte.

„Bussi lenyűgözően ábrázolja a kis, zárt közösségben folytatott nyomozás nehézségeit. A regény a modern krimiirodalom egyik leghatásosabb befejezésével zárul...” – írta a regényről a Sunday Times kritikusa.

 

Előző

Elhozzuk a világot!...

Következő

Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak...

Kövess minket!