2020. Szeptember 30. | Jeromos

Kristina McMorris – Pénzzé tett gyermekek

Két gyerek eladó, áll a felirat a táblán, mellette pedig két kisfiú üldögél reményvesztetten a farmház lépcsőjén. A megrázó életkép tökéletesen megragadja az 1929-es nagy gazdasági világválság valóságát, ahol családok válnak földönfutóvá egy szempillantás alatt, és a kilátástalanság lehetetlen döntésekre kényszeríti őket.


A súlyos anyagi gondokkal küzdő riporter, Ellis Reed saját családjának szomorú múltját fedezi fel a jelenetben, amelyről gyorsan fotót is készít. Az újságban megjelenő kép szakmai sikert hoz neki, ám a fénykép nyilvánosságra kerülése váratlan és drámai következményekkel jár.

 

Az újság titkárnője, Lillian Palmer felelősnek érzi magát a történtekért. Ellis és Lillian együtt indulnak útnak, hogy helyrehozzák a hibákat, és összehozzák az egymástól elszakított családtagokat, és ezért semmilyen áldozattól nem riadnak vissza.

A valóban létező fotó annak idején az egész Egyesült Államokat megrázta. A Pénzzé tett gyermekek magával ragadó regény a szerelemről és a megváltásról, és a végül mindannyiunkat hazavezető váratlan utakról.

 

NÉVJEGY

Kristina McMorris (1974) az egyik legnépszerűbb kortárs amerikai történelmiregény-szerző, művei rendszeresen előkelő helyet foglalnak el a The New York Times és az USA Today sikerlistáin. Kilencéves korától fogva különböző területeken próbálkozott a kreatív önkifejezéssel: tévéműsoroknak volt a házigazdája, színészkedett, PR-anyagokat írt és egy esküvői magazin szerzője volt. Az írónő regényeit a történelmi események mellett személyes élmények is inspirálják. McMorris történetei hitelesen és nagy érzelmi erővel keltik életre a 20. század első felét, a nagy gazdasági világválság idején játszódó Pénzzé tett gyermekek 2018 egyik nagy sikerkönyve volt. A szerző az Egyesült Államokbeli Oregonban él férjével és két gyermekükkel.

 

Kövess minket!