2020. Július 04. | Ulrik
Előző

Kristina McMorris – Pénzzé tett gye...

Következő

Dr. Juhász Árpád – Egzotikus Európ...

Daisy Goodwin: Sisi angol szerelme

Erzsébet osztrák császárné-magyar királyné, aki nemcsak szépségéről, hanem lovaglótudásáról is híres, Angliába utazik, hogy hajtóvadászatokon vegyen részt. A vidéki nemesség izgatottan várja a világ legszebb asszonyának tartott Sisi érkezését.

 

Bay Middleton kapitány, Anglia egyik legkiválóbb lovasa azonban nem osztozik az általános lelkesedésben, és nem akar a császárné kísérője lenni. Egészen más dolgokkal van elfoglalva: szeretné megkérni a Lennox-örökösnő, a jelentéktelen külsejű Charlotte Baird kezét. A lányt hiába figyelmeztetik a rokonai, hogy a jóképű és gáláns férfi valószínűleg hozományvadász, már késő: Miss Baird fülig beleszeret Baybe, az első olyan férfiba, aki a nőt látja meg benne, és nem a nagy vagyon várományosát.

 

Ám Middleton kapitányt a sors végül mégis a császárné útjába sodorja, és a közös szenvedély – a vadászlovaglás – egyre közelebb hozza egymáshoz a különböző társadalmi rétegből származó Sisit és Bayt…

 

Vajon Bay valóban hozományvadász? Képes lesz-e feladni az elbűvölő Sisi kísérgetését, hogy beváltsa a Charlotte-nak tett ígéretét? Szerencse vagy átok egy uralkodóné kegyeltjének lenni?

 

A Sisi angol szerelme izgalmas olvasmány, amely betekintést enged a 19. századi arisztokrácia világába. Az idősödő Erzsébet legendás alakja olyan fényben tűnik most fel előttünk, amilyenben még nem láthattuk. Vajon az angolok is azt a lenyűgöző és kedves császárnét ismerték meg benne, mint mi, magyarok?

 

NÉVJEGY

Daisy Goodwin író és televíziós producer 1961-ben született Londonban. Számos regénye és költészeti antológiája látott már napvilágot. Magyarul a My Last Duchess (2010) jelent meg az Ártatlan szépség (2012) címen, valamint az angol királynő életével foglalkozó Viktória (2016) 2017-ben. Utóbbiból Goodwin producerelésével 2016-ban brit tévésorozatot is kezdtek forgatni, mely jelenleg a harmadik évadjánál tart. Goodwin Erzsébet alakjával először gyermekkorában találkozott, majd sok évvel később ellátogatott a bécsi Hofburgba is, és a felfedezés, hogy a császárné Angliában is járt, jelen könyv megírására ihlette.

 

 

Előző

Kristina McMorris – Pénzzé tett gye...

Következő

Dr. Juhász Árpád – Egzotikus Európ...

Kövess minket!